Abertis pagarà el 100% de l'IBI als municipis travessats per les autopistes

Fins ara, la concessionària només pagava el 5% de l'IBI, basant-se en una bonificació de l'any 1972 que acaba d'expirar

RedaccióActualitzat

Tots els ajuntaments catalans afectats pel pas d'alguna autopista rebran aquest any el 100 per cent de l'IBI de les concessionàries, a les que se'ls ha acabat els beneficis fiscals de què gaudien. Fins ara, només pagaven el 5% d'aquest impost a la majoria de consistoris, basant-se en una bonificació de l'any 72 que acaba d'expirar. 

Això suposarà a 142 consistoris uns nous ingressos d'uns 14 milions d'euros procedents d'Abertis.

Tenien aquest descompte en l'IBI a l'AP-7 des de la Jonquera fins a Tarragona, l'AP-2, la C-32 de Montgat a Palafolls i la C-33 des de Barcelona a Granollers.

 

 

El govern espanyol avala que s'acabi la bonificació, que a Catalunya afecta Abertis, i, a la resta de l'Estat, altres concessionàries. 

14 milions d'euros que aniran molt bé als ajuntaments

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, al Maresme, és un dels que més afectats per l'exempció de les autopistes de pagar l'IBI i un dels que més havia demanat que s'acabés. Ara rebran gairebé 350.000 euros d'Abertis, vint vegades més que fins ara.

A Bàscara, a l'Alt Empordà, s'havien arribat a plantejar vendre l'ajuntament per eixugar el deute de gairebé 3 milions d'euros que arrosseguen. Ara rebran 196.000 euros anuals en concepte d'IBI que els ajudaran.

Sant Julià de Ramis i Medinyà, al Gironès, ingressaran 350.000 euros. Amb aquests diners pagaran totes les factures pendents dels últims dos anys i podran desenvolupar una nova zona del polígon industrial on ha d'anar l'escola. 

Pontós, a l'Alt Empordà, que té 200 habitants, farà un dispensari mèdic. Rebrà 57.000 euros, que suposen un 14% del seu pressupost anual.

El municipi de Creixell, al Tarragonès, és un dels més endeutats de la demarcació de Tarragona, amb gairebé 8 milions d'euros. Per això, passar de cobrar 6.000 euros a 60.000, els donarà una mica més d'aire per poder cobrir serveis bàsics de l'Ajuntament.

En el cas de l'Ajuntament de Tarragona, amb un pressupost anual de 150 milions d'euros, no suposarà un gran canvi. Tot i això, passaran d'ingressar 25.000 euros a mig milió.

A Aitona, al Segrià, en els pressupostos d'enguany han previst un ingrés de 73.000 euros per aquest concepte.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut