El considerat cervell dels atemptats del 13-N, Abdelhamid Abaaoud,
El considerat cervell dels atemptats del 13-N, Abdelhamid Abaaoud,
París

Abdelhamid Abaaoud va ser filmat per una càmera del metro a l'est de París poc després dels atemptats

El van gravar a 250 metres d'on es va trobar el Seat León negre carregat amb diversos kalàixnikov que es va fer servir en els atacs a la plaça de la República

RedaccióActualitzat

El considerat cervell dels atemptats del 13-N, Abdelhamid Abaaoud, va ser filmat la nit dels atacs per una càmera del metro a l'est de París, a una estació que és a uns 250 metres d'on va deixar un cotxe utilitzat per un dels comandos terroristes. "BFM TV" i "France Info" han avançat, en concret, que les càmeres del metro van gravar Abaaoud divendres a les 22.15 a l'estació del metro Croix de Chavaux a Montreuil.

Abdelhamid Abaaoud es va colar sense pagar bitllet en aquesta estació que és al costat del lloc on va aparèixer el Seat León negre amb uns quants kalàixnikovs que va utilitzar el comando jihadista que va tirotejar diversos bars i un restaurant a la plaça de la República de París poc abans de les deu de la nit.

L'automòbil el va llogar a Bèlgica, però, Brahim Abdeslam, un dels terroristes que va participar en els atacs i que es va immolar en una terrassa d'un bar.

Abaaoud, un dels tres integrants del comando?

La presència d'Abaaoud prop del lloc on va aparèixer el Seat León obre el debat de si era un dels tres membres del comando que va atacar a la plaça de la República.

Un altre possible integrant d'aquest comando seria el belga Salah Abdeslam, germà de Brahim, que està en cerca i captura. Precisament, un cop confirmada la mort del terrorista considerat el cervell dels atemptats de divendres passat a París, els esforços se centren en la recerca d'aquest únic fugitiu del grup.

A Abaaoud, també belga, de 28 anys i originari de Molenbeek, població de l'entorn de Brussel·les, se'l considera, a més, l'ideòleg de fins a quatre intents d'atemptat aquest any a França. Les seves vinculacions jihadistes eren ben conegudes perquè havia aparegut en diversos vídeos entrenant jihadistes a Síria, i la policia encara el situava en aquell país. Aquest dilluns, però, la intel·ligència francesa va saber, gràcies als serveis secrets d'un país no europeu --probablement Turquia o el Marroc--, que Abaaoud era a França. Era el principal objectiu de l'operació desplegada a Saint-Denis, de la qual ha donat explicacions el cap de l'equip que la va dur a terme.

Anar al contingut