Nacions Unides / Nova York

Abbas atribueix el bloqueig del procés de pau a la política d'assentaments

El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, ha assegurat aquest divendres a la tarda davant l'Assemblea General de l'ONU que la política israeliana d'establir assentaments en territoris palestins "és la responsable dels successius fracassos del procés de pau". Minuts abans d'intervenir a l'assemblea, Abbas ha lliurat la sol·licitud formal d'adhesió de Palestina a l'ONU al secretari general, Ban Ki-moon, que ara haurà d'avaluar-la i enviar-la al Consell de Seguretat. La demanda, però, no prosperarà perquè els EUA ja han anunciat que la vetaran. Washington considera que la declaració unilateral dels palestins pot comportar més violència i proposa als palestins i israelians que reprenguin les negociacions directes.

Actualitzat
Després de lliurar la petició a Ban Ki-moon, Mahmud Abbas s'ha adreçat a l'Assemblea General, que l'ha rebut amb un gran aplaudiment.

El president de l'Autoritat Nacional Palestina ha atribuït a la política israeliana d'establir colònies en territoris palestins la responsabilitat "dels successius fracassos del procés de pau". "Aquesta política esborra tota possibilitat d'aconseguir una solució de dos estats, per a la qual hi ha consens internacional".

Per aquest motiu, Abbas ha dit que l'objectiu dels palestins és constituir un estat independent a Cisjordània i Gaza amb capital a Jerusalem Est, no "per aïllar o deslegitimar Israel" sinó "per deslegitimar els assentaments, l'ocupació i l'apartheid". El president palestí ha ofert tornar a seure a la taula i reprendre les negociacions amb Israel.

Finalment, Abbas s'ha adreçat a l'Assemblea General dient que "ha arribat l'hora de la veritat" i que espera que el món assumeixi la seva responsabilitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut