Jerusalem

Abbas anuncia un acord amb Hamas per constituir un govern d'unitat nacional

El president palestí, Mahmud Abbas, ha anunciat que ha arribat a un acord amb el primer ministre de Hamas, Ismail Haniye, sobre el programa d'un futur govern d'unitat nacional que podria constituir-se en els pròxims dies. Abbas ha fet aquest anunci després de celebrar a Gaza una reunió amb Haniye, la segona en 24 hores. Per concretar l'acord, el futur Consell de Ministres palestí haurà de donar suport a l'anomenat "Document dels presoners per a un acord nacional", que crida a solucionar el conflicte del Pròxim Orient per mitjà de l'establiment d'un estat palestí independent al costat d'Israel.

Actualitzat
Abbas i Haniye han mantingut una nova reunió amb vistes a la creació d'un govern d'unitat i tenen previst tornar a entrevistar-se. De moment, però, diversos dirigents de Hamas que han assistit a la conversa han afirmat que aquesta trobada ha estat "positiva i fructífera".

Per la seva banda, Israel pensa que un govern d'unitat palestí podria ser un pas cap a la pacificació, però només si aquest reconeix Israel, renuncia a la violència i assegura l'alliberament d'un soldat segrestat. Així ho ha explicat el ministre d'Afers Estrangers israelià. No obstant, Hamas no reconeix la legitimitat de l'estat jueu, una de les tres condicions que ha imposat el gruix de la comunitat internacional a Haniye per acceptar el seu govern i mantenir les ajudes i les transferències de diners als palestins. Les altres dues condicions són desarmar la seva milícia i respectar els acord de l'ANP amb Israel des dels d'Oslo de 1993.
Anar al contingut