Abdelhamid Abaaoud, en una imatge d'arxiu (EFE)
Abdelhamid Abaaoud, en una imatge d'arxiu (EFE)
París

Abaaoud i un còmplice volien atemptar al barri financer de La Défense la setmana passada

El fiscal de París François Molins ha explicat que van formar part del "comando de les terrasses" i tenien dues armilles explosives

Actualitzat

El considerat autor intel·lectual dels atemptats de París, Abdelhamid Abaaoud, planejava amb un còmplice un atemptat a La Défense, el barri financer de la capital francesa, segons ha indicat el fiscal François Molins. Abaaoud, mort en l'assalt de la setmana passada en un apartament de Saint-Denis, projectava dur a terme aquest atac dimecres o dijous de la setmana passada, ni una setmana després dels atemptats que van causar més de 120 morts i 350 ferits.

Molins no ha donat gaires detalls més i s'ha limitat a precisar que tenien dues armilles explosives. L'ADN d'Abaaoud i d'aquest còmplice, encara sense identificar, era als fusells kalàixnikov trobats al cotxe que va utilitzar l'anomenat "comando de les terrasses" la nit del dia 13, responsable de diversos tirotejos en bars i restaurants a l'est de la plaça de la República. El fiscal ha assenyalat que els indicis apunten que el comando estava format per ells dos i Brahim Abdeslam, que es va immolar en un bar del boulevard Voltaire.

La presència d'Abaaoud en aquest comando ha quedat confirmada amb el seguiment de les trucades que va fer el que es considera que és el seu telèfon aquella nit. Moltes de les trucades eren amb Bilal Hadfi, un dels tres suïcides que va accionar la seva armilla explosiva a l'Estadi de França de Saint-Denis. Aquest rastreig telefònic també ha permès saber que Abaaoud va tornar "a l'escena del crim" poc després dels atemptats i que era "prop de la sala de concerts Bataclan" quan els cossos especials de la policia francesa encara estaven intervenint contra els seus còmplices.

Els investigadors creuen que el germà de Brahim, Salah Abdeslam, en busca i captura, es va encarregar de conduir els tres terroristes suïcides que van detonar les seves armilles explosives als afores de l'estadi de Saint Denis. El seu ADN era al Renault Clio, particularment a la clau, que es creu que es va utilitzar per transportar aquests tres jihadistes i que es va trobar abandonat prop d'allà. François Molins ha dit que s'estudia la hipòtesi que Abdeslam tingués també una armilla d'explosius, ja que aquest dilluns se'n va trobar un a la ciutat de Montrouge, al sud de París.

Un dels autors hauria mort a Saint-Denis

Molins ha considerat "molt probable" que aquest còmplice d'Abaaoud que va participar en els atacs del divendres 13 morís dimecres en l'assalt de Saint-Denis. Els investigadors no han pogut identificar aquest individu, que no estava fitxat a França i que es va fer explotar durant l'operatiu policial. El fet que es trobés el seu ADN en un dels kalàixnikovs "permet suposar que podria ser el tercer membre del comando", ha apuntat el fiscal.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut