La policia israeliana acordonant una àmplia zona de la Ciutat Vella de Jerusalem (Reuters)
La policia israeliana acordonant una àmplia zona de la Ciutat Vella de Jerusalem (Reuters)
Barcelona

Moren dos policies israelians ferits en un tiroteig a la Ciutat Vella de Jerusalem

Els autors dels trets eren joves d'Um al-Fahem, una ciutat de majoria àrab d'Israel

RedaccióActualitzat

Han mort dos dels policies israelians ferits en un atac aquest matí a la Ciutat Vella de Jerusalem. Hi ha un altre policia ferit, en aquest cas lleu. Aquests agents han estat víctimes dels trets que els han disparat tres atacants, procedents d'Um al-Fahem, una ciutat de majoria àrab d'Israel.

Els atacants han fugit cap a l'interior de l'Esplanada de les Mesquites, i allà la guàrdia fronterera els ha abatut. La policia ha acordonat la zona i, tot i que avui és divendres, s'ha prohibit la pregària a la mesquita d'Al-Aqsa, el tercer lloc sant dels musulmans. Una mesura excepcional que les autoritats israelianes han justificat per la gravetat dels fets: els atacants no són palestins de Jerusalem Est ni de Cisjordània, sinó ciutadans israelians. Els agressors portaven ganivets, una pistola i dues metralladores.

És el primer atac des de fa anys amb armes de foc dins de la Ciutat Vella, situada al Jerusalem Est, ocupat pels israelians. Des d'octubre del 2015, la violència a Israel i als territoris palestins ja ha provocat la mort de 277 palestins, 42 israelians i 7 estrangers.

A banda d'aquest tiroteig, un jove palestí de 18 anys ha mort per trets de l'exèrcit israelià durant una batuda al camp de refugiats de Dheisheh, a la Cisjordània ocupada. Segons un comunicat militar d'Israel, "durant una operació de l'exèrcit per detenir sospitosos, un palestí ha llançat un artefacte explosiu i pedres a les forces de seguretat". "Com a resposta a l'amenaça immediata, les forces han disparat contra un dels sospitosos", afegeix textualment la nota.

Anar al contingut