La Sénia

Abatut a la Sénia el gos de grans dimensions que van confondre amb una lleona

Finalment ha estat abatut a trets l'animal que buscaven els últims tres dies a la Sénia, al Montsià, i que no era una lleona, com semblava, sinó un gos assalvatjat de grans dimensions. El dispositiu de recerca ha tingut el final que molts no desitjaven, que ha estat la mort de l'animal. Els agents rurals han intentat fer-lo entrar en unes gàbies especial per capturar-lo, però no ho han aconseguit. Han estudiat anestesiar-lo amb dards, però s'ha descartat perquè com que era de nit s'ha considerat una operació perillosa, de manera que han optat per matar-lo. El gos assalvatjat hauria fet confondre els veïns de la zona per la "gran semblança física amb una lleona".

Actualitzat
La Conselleria de Medi Ambient ha confirmat que el gos s'ha localitzat al mas de la Menescala. L'animal era un mascle amb el pèl curt, de color marró clar, feia 1,55 metres de llargada i 75 centímetres d'alçada.

De moment no se sap de quina raça és l'animal, que se sospita que és un creuament de dues races potencialment perilloses. Aquest fet, sumat a la circumstància que el gos hagi crescut abandonat al bosc, el convertia en un animal encara més agressiu potencialment. No portava collar ni microxip. A més, segons els agents rurals, les ferides al coll i a les orelles fan pensar que vivia en estat salvatge des de feia temps.

No era una lleona

Hores abans del desenllaç, Medi Ambient ha informat del canvi d'hipòtesi dels equips de recerca. Els agent rurals han explicat que la nit de dimarts van comprovar que la suposada lleona podria ser en realitat un gos salvatge "de dimensions considerables, amb una semblança sorprenent a una lleona", segons un comunicat de la conselleria. El cap del cos d'agents rurals de les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia, ha explicat que durant la recerca ha pesat el fet afegit que "la investigació sobre el possible origen de l'animal ha donat resultat negatiu".

El cap del cos d'agents rurals ha explicat que s'han inspeccionat els circs que havien passat per les poblacions properes en les últimes setmanes i els zoològics registrats, i no s'ha trobat d'on podria haver-se escapat l'animal. Per això, segons ha dit, "la hipòtesi principal amb què comptem és que podria tractar-se d'un gos".

"Podria ser un gran danès o un gos semblant", ha afirmat el subinspector dels agents rurals de les Terres de l'Ebre, Miquel Àngel Garcia. El cap dels agents rurals ha explicat que la confusió dels veïns que han vist l'animal els darrers dies estaria causada perquè "el conjunt de característiques de l'animal fa pensar en una lleona". "És de pèl curt, cua llarga, arquejada, cap bastant gros", ha relatat Miquel Àngel Garcia. El subinspector ha detallat que aquesta darrera dada els fa pensar que possiblement es tracta d'un mascle. 

Gàbies trampa

Tot i el gir que ha fet el cas, l'operatiu s'ha mantingut per mirar de capturar l'animal. Els agents forestals han treballat amb gàbies trampa per capturar l'animal. L'objectiu era capturar-lo viu, però no es descartava abatre'l a trets si era necessari, ja que podia ser perillós malgrat no ser una lleona. 

L'últim cop que se'l va veure va ser dilluns al vespre, a prop d'una granja d'on sembla que es va endur pollastres morts d'un contenidor. Dimarts, els Mossos hi van muntar un dispositiu per si l'animal salvatge tornava. I hi hauria tornat aquest dimecres, quan l'han abatut.

Efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, amb el suport dels Mossos d'Esquadra, policies locals i agents rurals han integrat el dispositiu de recerca que dissabte passat uns joves que estaven corrent pels voltants de la Sénia van alertar la policia que havien vist un animal que podria ser una lleona.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut