Aamer Anwar: "Si ets català, la justícia no s'aplica en el teu cas"

Actualitzat

Un any després de l'empresonament i la marxa de part del govern de la Generalitat, el "Preguntes freqüents", de TV3, ha parlat amb Aamer Anwar, advocat de l'exconsellera Clara Ponsatí i rector de la Universitat de Glasgow.

Com és habitual, ha estat molt crític amb la justícia espanyola. Això és el que ha assegurat l'endemà de presentar-se els escrits d'acusació de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat per al judici del procés:

"Ahir, l'Estat espanyol va demostrar què pensa, de la paraula 'justícia'"

Segons Anwar, "estan vulnerant la presumpció d'innocència, el dret a un judici just, la llibertat d'expressió i la llibertat d'associació i el dret a la llibertat i la seguretat", i s'ha preguntat "què queda de la paraula justícia a Espanya".

"Tinc la sensació que, si ets català, la justícia no s'aplica en el teu cas."

Aamer Anwar ha assegurat que, si els líders independentistes catalans són condemnats i van a la presó, "en sortiran quan Catalunya s'independitzi". I és que per ell "la qüestió no és si Catalunya s'independitzarà, sinó quan ho farà".

També ha assegurat que es fa "una guerra psicològica" amb els presos que s'ha vist en llocs com Rússia i la Xina, que "el mal, per a ells, ja està fet", però que poden estar "ben orgullosos perquè estan decidits a lluitar i a exposar el que està passant en nom de la democràcia".

Segons Anwar, A Espanya no hi ha separació de poders, i "ho ha demostrat una i una altra vegada".

"Si un lladre t'entra a casa i t'apunta amb una arma a tu i a la teva família, i al cap d'una setmana els agafa d'ostatge i li diu al pare de la família, vine, pren-te un te i negociem... això no és negociació, això és terrorisme d'estat. I per tant, el paral·lelisme és clar, no hi ha separació de poders."


Anwar també ha assegurat que és una "vergonya" que un eslògan contra el feixisme es vegi com una amenaça, en referència a la part de l'escrit de fiscalia on descriu l'actuació de Jordi Cuixart a tarda del 20 de setembre davant de la Conselleria d'Economia.

Notícia relacionada: #NoPasaran i #JoAcuso: la xarxa respon les peticions de penes al judici del procés

L'advocat de Ponsatí també s'ha mostrat sorprès que s'estigui parlant de portar Franco a una catedral de Madrid:
ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésGovern empresonatClara Ponsatí
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut