Barcelona

Aamer Anwar: "El general Franco estaria orgullós de l'Espanya contemporània"

Ben Emmerson, advocat davant l'ONU dels empresonats:"Catalunya serà una república independent l'any que ve"

Actualitzat

Aamer Anwar, l'advocat de Clara Ponsatí a Escòcia, ha participat en la manifestació de la Diada i s'ha dirigit als manifestants en un discurs abrandat i reivindicatiu. Anwar ha criticat l'actuació de l'Estat espanyol en el cas català dient que "Franco estaria orgullós de l'Espanya contemporània."

"El general Franco estaria orgullós de l'Espanya contemporània, que actua més com una dictadura feixista. Estaria orgullós de les accions de Rajoy, dels jutges, de la gent amb uniforme i ara d'aquest anomenat socialista Pedro Sánchez."

Anwar, que ha portat un missatge de Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia, ha demanat a Sánchez l'alliberament dels presos si el que vol és una solució política. I ha afegit que no fer-ho és "terrorisme d'estat".

"El president Pedro Sánchez diu que vol una solució política, més que no pas una solució judicial, però jo li preguntaria a Sánchez: si un gàngster entra a casa seva, s'emporta com a ostatge la seva família i els posa una pistola al cap, i li demanen com a pare que negociï amb un gàngster, això és una solució pacífica o és xantatge?

Això és negociació o terrorisme d'estat? Si el senyor Sánchez busca una solució política cal alliberar tots els presos polítics sense cap condicionant i permetre que els exiliats tornin a casa."

 

 

Anwar s'ha preguntat com un govern pot dir que votar no és democràtic o acusar de terrorisme la lluita catalana per a la independència de Catalunya.

"Avui dia no sé com un govern espanyol corrupte pot dir que no és democràtic que la gent voti.

Els espanyols diuen que sou terroristes, però tots aquells que defensen la justícia i una lluita pacífica per la llibertat no poden ser anomenats terroristes.

La vostra lluita és una causa justa. La independència és la vostra causa i no esteu sols."

 

En canvi, ha destacat la justícia espanyola troba a Europa obstacles a les acusacions que fa als polítics independentistes exiliats. Anwar ha apel·lat a la internacionalització del procés català.

"Arreu d'Europa, Espanya es veu acusada d'una persecució judicial impulsada per la venjança i per menystenir el dret internacional i els drets humans.

El poble de Catalunya heu tirat endavant un moviment per la independència que sempre ha tingut els principis de l'internacionalisme, la justícia i la llibertat i la democràcia. El silenci no és una opció per a aquells que estan de la banda de la justícia."

 

Anwar, que ha estat un dels oradors més aplaudits, també ha estat corejat quan ha dit: "Pels feixistes d'Espanya que somien a recuperar Franco, el missatge és senzill: no passaran!"

Finalment, l'advocat de Clara Ponsatí ha animat els manifestants a mantenir-se ferms en la defensa de la independència, l'alliberament dels presos, el retorn dels exiliats, i per aconseguir la República catalana.

"A Catalunya li dic: teniu el mandat, les idees, els somnis, el poder de la gent i esteu a la banda correcta de la història.

El dret a l'autodeterminació és un dret humà fonamental i després de més de 300 anys d'opressió, Espanya no podrà aixafar les aspiracions de Catalunya per recuperar la seva independència.

I dic a Catalunya: Que no uns espanti mai alçar la vostra veu per ser lliures. Si resistim i plantem cara tots junts vencerem, els presos i exiliats seran lliures i Catalunya serà una República independent."

 

Ben Emmerson:"Catalunya serà una república independent l'any que ve"

L'advocat Ben Emmerson, que forma part de la defensa internacional dels líders independentistes processats davant de l'ONU, també ha parlat durant la manifestació i ha vaticinat que Catalunya seria independent abans de l'any que ve perquè espera una decisó favorable per part de les Nacions Unides.

"Crec que passarà a la història com una de les grans jornades en la creació d'aquest gran país. I perquè ho dic? Perquè crec fermament que aquesta serà la darrera celebració de la Diada que tingui lloc sota el govern castellà. Catalunya serà una república independent l'any que ve."

"Espero que les Nacions Unides arribi a una decisió ben aviat. Crec que les Nacions Unides trobarà que Espanya ha vulnerat els drets polítics,  no només dels propis presoners,  sinó de tots vosaltres que els vau votar."

 

 

Emmerson creu que el govern espanyol "hauria d'alliberar els presos polítics" abans no comenci el judici.

"El govern de Pedro Sánchez sap que l‘única esperança per a un acord negociat és prendre una acció decisiva ara mateix alliberant els presos polítics."

"A Pedro Sánchez i al seu govern a Madrid, dient-los que tenen la darrera oportunitat de fer allò que toca, i fer-ho ara abans no comenci el judici. Fem sentir la nostra veu i assegurem-nos que arriba a aquest país: Llibertat presos polítics."

 

Vídeo relacionat: "Ben Emmerson: 'En una democràcia no és cap delicte demanar un canvi polític'"

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut