Restaurant Can Fabes de Sant Celoni.
Restaurant Can Fabes de Sant Celoni. (Foto: EFE)
Barcelona

A subhasta gran part del material i mobiliari del restaurant El Racó de Can Fabes de Sant Celoni

Els interessats podran aconseguir l'antiga jaqueta del xef Santi Santamaria, un dels seus llibres personals i tres quadres seus. La venda tindrà lloc dilluns a la tarda al restaurant Caelis de Barcelona.

RedaccióActualitzat

"Volem que totes aquestes peces que trobareu a continuació segueixin vives en altres restaurants o cases dels amants de la gastronomia. Que puguin seguir creant emocions, il·lusions i omplint de records tots els que ens heu acompanyat aquests últims 32 anys". Així és com comença el catàleg de la subhasta de material del restaurant Can Fabes de Sant Celoni, tot un temple de l'alta cuina, i primer establiment que va tenir tres estrelles Michelín a Catalunya. Aquest dilluns surt a subhasta gran part del seu material i mobiliari.

Els interessats que s'acostin aquest dilluns 16 a partir de dos quarts de sis de la tarda al restaurant Caelis de Barcelona podran adquirir els típics plats amb la firma del desaparegut xef Santi Santamaria, les tasses, teteres, cassoletes, soperes o bols on servia els àpats i, fins i tot, tres objectes molt personals, com la seva jaqueta de cuiner, un dels seus llibres personals i tres quadres que Santamaria va pintar amb cafè, tinta de sèpia o espècies. Els preus de sortida dels objectes varien des dels deu euros fins als 2.300 que costa un carro per servir "rosbif".

A grans trets, s'oferiran més de 500 lots i els interessats podran adquirir des d'un got, un cobert o un vas fins als típics bols en forma d'ou o plats amb el logotip del restaurant El Racó de Can Fabes. Fins i tot se subhastarà el mirall de la recepció, els mobles, les cadires, les taules, els sofàs o els llums que decoraven el restaurant.

Els preus de sortida dels objectes no inclouen IVA. Alguns dels més cars són els plats únics, fets a mà i de disseny exclusiu. Cada un d'ells té un preu de sortida de 810 euros.

En principi, està previst que d'aquí uns mesos es faci una exposició amb tots els quadres que el cuiner va realitzar durant la seva vida.

L'obertura de portes per al registre es farà a dos quarts de cinc de la tarda. Per a aquells que vulguin veure les obres, l'horari d'exposició, demà dilluns, és de deu a dos quarts de tres del migdia. La subhasta comptarà amb la col·laboració dels germans Roca, Martín Berasategui, Nandu Jubany, Ramain Fornell, Quim Vila i Javier de las Muelas, entre altres.

Aquesta gran subhasta arriba després que la família Santamaria va donar a conèixer el mes d'agost que tancaven El Racó de Can Fabes, un restaurant amb 32 anys d'història, per "manca de viabilitat econòmica". Des d'un principi, la família esperava que només es tractés d'un tancament temporal mentre s'estudiaven possibles acords amb inversors que s'havien interessat pel restaurant. Aquesta dura decisió va arribar un any després de la mort del xef Santi Santamaria a Singapur, víctima d'un infart, el febrer del 2011.

Anar al contingut