Barcelona

A sis de cada deu persones amb dolor crònic no els serveix de res la medicació que prenen

El tractament per alleugerir el dolor crònic no sempre dóna resultat. De fet, els experts calculen que el 60% de les persones que en pateixen no se senten millor després de medicar-se i una de les raons que donen és que als metges els falta formació sobre com tractar-lo. Davant d'aquesta situació, la Universitat Autònoma de Barcelona imparteix un màster de dos anys sobre el tractament del dolor. Es calcula que a Catalunya hi ha 1.600.000 persones que pateixen dolor crònic.

Actualitzat

El dolor crònic té una alta prevalença entre la població espanyola i un impacte laboral i social molt significatiu. Gairebé la meitat de les persones més grans de 65 anys en tenen. I el que és pitjor, d'aquestes, al 60% no els serveix de res la medicació que prenen. El dolor afecta més les dones que els homes, s'incrementa amb l'edat i les causes més comunes que el provoquen són l'artritis, el reumatisme i la migranya.

Manca de formació

Els experts creuen que una de les raons per les quals els que pateixen dolor crònic no milloren malgrat prendre medicaments podria ser la mala formació dels metges en aquest tema. Per mirar de pal·liar aquesta mancança, la Universitat Autònoma de Barcelona està impartint un màster en tractament del dolor de dos anys de durada en el qual diferents experts expliquen el que se sap fins ara. La genètica, per exemple, permetria triar quin és el millor tractament per a cada persona en un futur.

Anar al contingut