Síria

A Síria continuen les matances de civils després del fracàs de les negociacions internacionals

A Síria continuen les matances de civils després del fracàs de les negociacions de les Nacions Unides per intentar posar fi a la guerra. Una quinzena de persones han mort després del bombardeig de les tropes de Bashar al-Assad contra gent que feia cua per comprar pa.

Actualitzat
Fracassa, una vegada més, el diàleg entre el representant de l'ONU i de la Lliga Àrab amb el president sirià, per intentar trobar una sortida al conflicte. L'endemà d'una de les pitjors matances de civils per les forces del règim, Lakhdar Brahimi ha constatat que Bashar al-Assad no es mou de les seves posicions i que la situació al país continua empitjorant, amb situacions cada vegada més crues pel que fa al patiment de la població.

Lakhdar Brahimi ha comprovat personalment la degradació de la situació a Síria. Per arribar al palau presidencial ha hagut de traslladar-se en cotxe des del Líban, i el seu comboi ha hagut de fer una gran volta per evitar els suburbis de Damasc en mans de la rebel·lió. L'aeroport continua tancat pels combats.

El mediador internacional s'ha entrevistat amb el president en una altra reunió que, aparentment, no ha servit de res. Al-Assad li ha dit que només donarà suport a iniciatives que protegeixin el poble i la sobirania de Síria. I Brahimi s'ha limitat a dir la seva opinió.

"La situació a Síria encara és preocupant. Espero que les dues parts treballin per trobar una solució, tal com desitja el poble sirià."

Situació preocupant... L'oposició ha expressat la seva frustració pel llenguatge mesurat de Brahimi, pel seu silenci davant de l'augment de la repressió i les matances dels últims dies. Preocupant... per qualificar l'ús de bombes incendiàries. Preocupant... sense esmentar la massacre en la cua del pa a Halfaya. Van morir més de seixanta persones. L'Observatori dels Drets Humans assegura que són atacs premeditats. Assegura que l'aviació del règim ja ha atacat una dotzena de cues per comprar el pa des de l'estiu. Aquests fets constituirien, per si sols, un crim de guerra.

En les últimes hores, a la província d'Homs, una quinzena de persones més han mort després del bombardeig de les tropes de Bashar al-Assad, una altra vegada contra gent que feia cua en el que ja s'anomena les matances del pa. Bombardejos contra centenars de civils que s'han d'exposar a les cues per obtenir aquest aliment bàsic en un país que falta de tot. L'Observatori Sirià de Drets Humans i la Comissió General de la Revolució Siriana han informat a través de comunicats que l'atac ha causat, a més, ferides a desenes de persones.

A més l'oposició siriana va acusar, aquest dilluns, l'exèrcit de Damasc d'utilitzar gasos tòxics en els seus bombardejos, en concret, a la ciutat d'Homs. Asseguren que almenys 6 milicians van morir després d'inhalar un fum blanc que podria ser àcid hidroclorhídric; a un pas de les armes químiques, si es confirma.

Missatge de Nadal del papa Benet XVI

Davant les persones reunides a la plaça de Sant Pere del Vaticà, el pontífex, en el tradicional Missatge de Nadal, ha repassat la situació al món i ha demanat que s'acabi la violència a Síria i ajuda pels refugiats. Benet XVI ha afirmat que Síria està "profundament ferida" per un conflicte que no respecta ni tan sols als malalts i fa víctimes innocents".
 



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut