Barcelona

A presó el guàrdia civil implicat en una xarxa que robava contenidors al port de Barcelona

El jutge ha enviat a la presó el sergent de la Guàrdia Civil detingut per la seva presumpta implicació en una trama que es dedicava a robar contenidors del port de Barcelona. El sergent era qui passava la informació del que hi havia als contenidors perquè els obrissin. Quatre implicats més han quedat en llibertat amb càrrecs després que la fiscalia no hagi fet cap petició de presó.

Actualitzat
Els detinguts estan acusats de pertànyer a una organització criminal i, per tant, d'associació il·lícita. També de robatori, contraban i falsificació. Al sergent de la Guàrdia Urbana detingut que ha ingressat a presó li imputen també un delicte de revelació de secrets.

La trama es dedicava a saquejar els contenidors del port de Barcelona. El material sostret era substituït per pedres perquè no es notés en el pes. Posteriorment, el material era traslladat a uns magatzems de l'àrea metropolitana. L'agent, que era el cap de la policia judicial del port, els ajudava a entrar i sortir de les instal·lacions.

El grup va arribar a disposar d'un carregament de més de mig milió de paquets de tabac valorat en més d'1,5 milions d'euros i van robar desenes de contenidors amb productes com televisors, ordinadors, perfums o roba.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut