El portaveu del govern, Francesc Homs, entrevistat per Manel Fuentes, en una imatge d'arxiu.
Homs ha explicat que els diners recaptats encara s'hauran d'enviar a Madrid.
Barcelona

A l'estiu ja es podran pagar els impostos de forma legal a través de la Generalitat però s'enviaran a Madrid

Així ho ha avançat el conseller de la presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, al programa "El matí de Catalunya Ràdio", que ha admès, però, que es continuaran enviant a Madrid.

RedaccióActualitzat
El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha avançat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que a l'estiu es podran pagar els impostos de forma legal a través de la Generalitat. Homs ha afegit que ja se n'ha parlat amb els ajuntaments i se n'està començant a parlar amb els empresaris.

Homs ha explicat que aquests diners s'hauran d'enviar a Madrid però considera que permetrà a la Generalitat recollir coneixements i informació estadística de cara a bastir una Hisenda pròpia.

El conseller ha explicat també que el govern no presenta els pressupostos al Parlament com a eina de pressió perquè el govern de l'Estat flexibilitzi l'objectiu de dèficit, avui situat al 0,7%. Tot i això, Homs ha admès que la flexibilització del dèficit tampoc comportarà una "alegria pressupostària", sinó que continuaran sent uns comptes de "vaques magres". Ara bé, ha afegit que "una cosa és que no hi hagi alegries, i una altra és que hi hagi unes penes desastroses".
Anar al contingut