Barcelona

A la venda "Hijo de la luz y de la sombra", el nou homenatge de Serrat a Miguel Hernández

Arriba a les botigues el nou disc de Joan Manuel Serrat: "Hijo de la luz y de la sombra". Per segona vegada, el cantautor català presenta un treball musical sobre poemes de Miguel Hernández. L'anterior va ser el 1972, però aquest cop, a més de la música, hi ha un DVD on diversos directors de cinema han fet un documental sobre un poema de Miguel Hernández. Entre ells hi ha Isabel Coixet, Pere Portabella o José Luis Garci.

Actualitzat
"Hijo de la luz y de la sombra" són, segons ha explicat el mateix Joan Manuel Serrat, 13 poemes d'Hernández germinats com a cançons "sense usar fòrceps, sense urgències" i que, a diferència del "dol rigorós" que tenyia el treball que li va dedicar fa 38 anys, limita tant amb la tenebra com amb el fulgor.

Tot i que la idea inicial del cantautor era recuperar dues cançons d'homenatge al poeta, per commemorar el centenari del seu naixement, Serrat es va acabar trobant amb un "ram d'històries", una obra nova, que ara veu la llum i que el farà girar per tot l'Estat fins a l'octubre.

Amb "Hijo de la luz y de la sombra" Serrat farà una gira de concerts, que per primera vegada en 45 anys seran monogràfics, que començarà el 27 de març a Elx i que acabarà a Oriola, la ciutat del poeta. A Catalunya, el podrem veure a l'abril a l'Auditori de Girona i al Festival Grec, en un concert on el cantautor vol deixar clar que només hi sonaran les cançons d'aquest disc.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut