A judici l'agricultor francès que ajuda migrants a passar la frontera francoitaliana

Demanen presó per a un pagès i activista que va ajudar un grup de refugiats a passar la frontera francoitaliana. L'acusat defensa la seva acció, que considera humanitària i té el suport de nombrosos col·lectius.

RedaccióActualitzat

Cédric Herrou ha deixat els camps pels jutjats. És un agricultor del sud de França que viu en una zona fronterera amb Itàlia que és pas d'immigrants i refugiats.

La justícia demana per a ell vuit mesos de presó perquè, a la furgoneta, hi portava d'amagat persones que volien entrar a França. Anava fent viatges per facilitar-los l'entrada al país amb discreció. Ara és agricultor i activista, i defensa el que fa.

"La llei està contra mi; bé, contra les accions per ajudar la gent necessitada. Per tant, hem de canviar les lleis. La llei és per a la societat, perquè la gent treballi i visqui amb harmonia. Si la llei va contra l'harmonia, hem de canviar la llei."

No està sol, té el suport dels que asseguren que ajudar els refugiats no pot ser delicte, encara que se'ls ajudi incomplint la llei, com l'activista Nathalie Masseglia, de Roya Citoyenne.

"És un crim obrir la porta a persones que estan caminant per un lloc entre muntanyes que no coneixen a l'hivern? Proporcionar-los menjar i un lloc per descansar?"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut