Cua en una oficina d'ocupació de Madrid, a l'abril (Foto: Reuters)
Cua en una oficina d'ocupació de Madrid, a l'abril (Foto: Reuters)
Madrid

A Espanya hi ha 110 persones a l'atur per cada vacant

Espanya és el segon estat europeu després de Xipre on hi ha més candidats per cada lloc de feina que s'ofereix

Actualitzat

Espanya va tancar el 2013 amb 110 persones a l'atur per cada lloc de treball lliure, segons un estudi de les empreses d'ocupació Asempleo i Afi. És el segon percentatge més alt de la UE, per darrere de Xipre (154 desocupats per vacant) i queda lluny de la mitjana europea (12,3). A més, és una proporció estratosfèricament superior a la de països com Alemanya, on cada lloc de feina se'l disputen dos aturats.

Són les dades més cridaneres del butlletí laboral d'Asempleo, que agrupa empreses de recerca de feina, i que també apunta que, abans de la crisi, en lloc dels 110 aspirants per cada oferta, n'hi havia només 17.

Les dades corresponen al quart trimestre de l'any passat i mostren, malgrat tot, una "incipient recuperació" del mercat de treball, que l'estudi atribueix tant a la retallada de l'1,4% del nombre de persones a l'atur com a l'increment de vacants, del 18,8 entre l'últim trimestre del 2012 i el mateix període del 2013.

Les activitats artístiques i d'oci i la construcció són les que concentren més gent sense feina per cada vacant (192,5 i 149,7). A l'altra banda hi ha els professionals sanitaris, amb menys de 20 desocupats per cada plaça, seguits de l'àmbit científic i tècnic (20,3) i informació i comunicacions (26).

L'informe conclou que sis de cada deu vacants són a les petites i mitjanes empreses i apunta que, si continua la tendència actual, podrien crear-se 300.000 llocs de treball en el segon trimestre de l'any.

 

 

 

Anar al contingut