A Barcelona es tramiten 12 denúncies i fan 5 detencions diàries per violència de gènere

A la ciutat de Barcelona es tramiten 12 denúncies diàries per violència de gènere o domèstica i es fan una mitjana de 5 detencions de presumptes agressors, segons les dades presentades avui pel Grup Regional d'Atenció a la Víctima de la policia autonòmica. De les 3.772 denúncies interposades, el 81% són de gènere i el 19%, per violència domèstica. <br><br>
A Barcelona es tramiten 12 denúncies i fan 5 detencions diàries per violència de gènere
Barcelona

A Barcelona es tramiten 12 denúncies i fan 5 detencions diàries per violència de gènere

A la ciutat de Barcelona es tramiten 12 denúncies diàries per violència de gènere o domèstica i es fan una mitjana de 5 detencions de presumptes agressors, segons les dades presentades avui pel Grup Regional d'Atenció a la Víctima de la policia autonòmica. De les 3.772 denúncies interposades, el 81% són de gènere i el 19%, per violència domèstica.

Actualitzat
Segons la legislació actual, la violència de gènere és la que exerceix sobre la dona qui és o ha estat el seu marit o està lligat a ella per relacions afectives encara que sigui sense convivència, mentre que la violència domèstica es dóna en l'àmbit familiar sense distinció de sexe.

Els districtes on hi ha un nombre més gran de denúncies són Ciutat Vella, Nou Barris i Sants. Els 33% de les denúncies són realitzades per joves de 26 a 35 anys seguides de la franja dels 36 als 45, amb un 26% de les denúncies. Un 17% de les denúncies són de joves de 18 als 25 anys, fet que demostra que es comença ha denunciar des de la primera agressió.

Els caps de setmana i els dilluns són els dies en què es concentren el major nombre de denúncies de presumptes agressions, concretament de les sis de la tarda a la una de la matinada i durant les vacances. 

D'entre les 60 nacionalitats denunciants el 61% són espanyoles, un 10% equatorianes, i un 4% peruanes. Els agressors són un 62% espanyols, 9% equatorians, 5% marroquins i un 4% peruans.