Barcelona

A Barcelona, els judicis ràpids per maltractament triguen vuit mesos a celebrar-se

El Col·legi d'Advocats de Barcelona denuncia que, en canvi, l'espera és de dues o tres setmanes a molts llocs d'Espanya, i aquest endarreriment posa en risc les dones maltractades

RedaccióActualitzat

Segons ha calculat el Col·legi d'Advocats de Barcelona, els judicis per casos de violència masclista que s'anomenen "ràpids" es triga de mitjana entre vuit i nou mesos a celebrar-se la vista oral. Ho ha explicat la diputada de la junta de govern del col·legi, Mercè Claramunt, que ho ha qualificat de "molt greu":

"Aquesta llarga espera posa en perill les dones maltractades, ja que en un alt percentatge de casos es manté algun tipus de relació entre la víctima i l'agressor."

Claramunt ho ha comparat amb les dues o tres setmanes que es triga a moltes zones d'Espanya a fer-se aquests judicis ràpids, i ha afegit que això pot ser un factor que porti les dones denunciants a retirar la denúncia o a desdir-se del relat inicial. Segons Claramunt, això passa en un 12% dels casos.

Aquesta denúncia s'ha fet durant el primer congrés sobre violència masclista que ha començat aquest dijous a Barcelona. En aquest congrés s'ha explicat que hi ha gairebé 200 advocats del col·legi de Barcelona dedicats en exclusiva a atendre víctimes de violència masclista, 130 d'elles, dones. Segons ha explicat el conseller de Justícia, Carles Mundó, el 2015 les oficines d'atenció a la víctima dels jutjats van assistir 6.341 dones denunciants.

Anar al contingut