Lleida

Zapatero promet en l'acte central del PSC a Lleida que Catalunya tindrà l'Estatut que voti el dia 18 de juny

Desplegament d'efectius del PSC i del PSOE a Lleida en l'acte més important de la campanya a favor de l'Estatut que el PSC ha celebrat fins ara. Hi han participat el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ha arribat a la capital lleidetana amb l'AVE; el president català, que ha estat rebut amb crits de "president, president!", i el primer secretari del PSC, el ministre José Montilla. Unes 1.500 persones han acudit a la cita, a la qual no han faltat elogis a l'Estatut. Zapatero ha promès, a més, que l'Estatut que es voti el 18 de juny serà el que hi haurà. És a dir, ha promès el desenvolupament íntegre del text.

Actualitzat
Lleida ha estat la ciutat escollida per José Luis Rodríguez Zapatero per fer el primer dels tres mítings de campanya que té previstos. Hi ha arribat en tren, l'AVE, i a l'estació l'esperava la plana major del PSC, amb Pascual Maragall i José Montilla al capdavant. Davant d'un pavelló municipal de les Pardinyes ple de gom a gom, Zapatero ha promès que no "escatimarà" en el desplegament del nou Estatut i ha garantit que Catalunya "tindrà el que vota el dia 18" en el referèndum.

Zapatero ha demanat un "sí" massiu a l'Estatut "per amor propi cap a Catalunya", ha assegurat que amb el nou text "Catalunya serà millor en tot" i ha afegit que també és un avanç per a Espanya. En la seva intervenció, el president espanyol ha carregat contra el PP, a qui ha acusat de "fer servir el 'no' per a tot" i ha denunciat el desvergonyiment dels populars d'anar a "abraçar-se al monument commemortaiu de l'Estatut de 1979 "quan no el van votar".

Per la seva banda, el president català i del PSC ha assegurat que el nou Estatut "serà copiat i farà història" després de desgranar els beneficis del nou text en diferents matèries, com competències, finançament i reconeixement de la Generalitat. Pasqual Maragall, que ha estat rebut amb crits de "president, president", també ha recordat que "ara no toca eleccions" i ha donat per fet que "a aquest Estatut no li passarà el que va passar a França amb la Constitució europea", assegurant no hi haurà vot de càstig.

El primer secretari del PSC, José Montilla, ha recordat, referint-se al PP, que "aquest no és l'Estatut de Sau ni el de Núria", ja que per primera vegada s'ha elaborat des del Parlament català i aleshores, l'any 1978, no funcionava aquesta institució. També ha apel·lat als votants d'ERC perquè donin suport a un Estatut sorgit de la influència de les "esquerres i progressistes, inclosa ERC".
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut