Tortosa

XVI edició de la Festa del Renaixement a Tortosa

Dijous al vespre es va obrir la XVI edició de la Festa del Renaixement a Tortosa, que durarà fins al diumenge 24 i que, en aquest cas, comptarà amb 61 espectacles, 32 companyies, 6 campaments, 14 tavernes i 2 mercats d'època amb 200 parades. Aquest esdeveniment ja s'ha declarat Festa d'Interès Turístic de Catalunya i estatal, i a més és reconegut internacionalment com una de les festes de recreació històrica més destacades.

Actualitzat
Aquesta festa, que es caracteritza perquè trasllada la ciutat als ambients propis del segle XVI, també s'ha vist afectada per les retallades pressupostàries presents en altres esdeveniments festius i culturals dels últims temps. De fet, arran de les retallades es prescindirà de l'habitual tronada final de cloenda del Renaixement.

Dijous la plaça de l'Ajuntament va acollir la desfilada inaugural de nobles, dolçainers, timbalers i abanderats que dóna inici a la festa. També es va fer l'acte que marca simbòlicament el començament de les celebracions i que és l'obertura de les portes de la ciutat, al Portal dels Romeus. A més a més, Xavier Solà, el secretari general de Cultura, va ser l'encarregat de llegir el pregó a la plaça de l'Absis, on va destacar el "sentit comunitari" de l'època del Renaixement en la defensa de la cultura i la llengua catalanes.
Anar al contingut