Una parella s'agafen les mans
Una parella s'agafen les mans
Barcelona

Un estudi assegura que viure en parella és beneficiós per la salut especialment entre gent més gran de 40 anys

L'estudi també desvela que els fumadors casats tenen més probabilitats de deixar de fumar que no pas els solters

RedaccióActualitzat

Viure en parella té efectes positius sobre la salut, especialment a partir dels 40 anys, i els casats fan una vida més saludable que no pas els solters. Això és el que ha comprovat un estudi del Departament d'Economia i Història Econòmica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Un dels punts clau de l'estudi és que aquest efecte beneficiós es deu al paper de cada parella procurant que l'altre es cuidi i a una major tendència a tenir assegurança mèdica. Tot això ja se sabia, però no era clar si era perquè els més propensos a estar sans eren també més propensos a estar casats. A més a més, l'estudi també desvela que els fumadors casats tenen més probabilitats d'abandonar el tabac que no pas els solters.

Una de les conclusions és que la diferència entre casats i solters creix amb l'edat, fins a arribar a 12 punts en les persones d'entre 55 a 59 anys. Tanmateix, aquest diferencial de salut es redueix completament en edat més joves, de 20 a 30 anys. Per tant, en aquestes edats, no hi ha un efecte del matrimoni sobre la salut.

Per fer aquest estudi, l'equip d'investigadors del Departament d'Economia i Història Econòmica de la UAB, l'ICREA, la Fundació MOVE i la Barcelona GSE han fet servir dades estadístiques dels Estats Units, amb mostres representatives de la població americana compresa en edats de 20 a 64 anys.

Anar al contingut