Barcelona

Vint-i-tres detinguts en la quarta nit d'aldarulls consecutiva al barri de Sants, provocats per un reduït grup violent

Vint-i-tres detinguts en la quarta nit d'aldarulls consecutiva al barri de Sants, instigats per un grup reduït que s'ha mostrat molt violent

TV3 / RedaccióActualitzat

La quarta nit d'aldarulls al barri de Sants de Barcelona pel desallotjament de Can Vies s'ha saldat amb 23 detinguts, dos d'ells menors. Els incidents, els va protagonitzar un grup reduït que es va mostrar molt violent, després d'una multitudinària cassolada que s'havia desenvolupat amb total tranquil·litat. La resposta dels Mossos d'Esquadra va ser molt ràpida i contundent. La suma de detinguts des de dilluns s'eleva ja a 61 persones. L'Ajuntament de Barcelona també ha fet balanç d'aquesta nova nit d'incidents i ha xifrat en almenys 16.000 euros els danys causats en el mobiliari urbà.

A la mateixa hora que començaven els aldarulls, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en declaracions al programa ".CAT", de TV3, valorava l'oferta per reprendre el diàleg plantejada pel Centre Social de Sants a l'ajuntament i als col·lectius de Can Vies. Trias es mostrava obert a aturar l'enderrocament de la casa desocupada, si aquesta fos una de les condicions per arribar a l'acord. S'espera que el Col·lectiu de Can Vies respongui aquest divendres a la proposta veïnal per conduir el conflicte per la via del diàleg.

Rebenten una protesta pacífica

Una part de les persones que aquest dijous a la nit es van concentrar per participar a la cassolada de protesta van decidir anar fins a la comissaria de les Corts per demanar la llibertat de les persones detingudes en les nits prèvies. Van desistir, pel fort desplegament policial, i van tornar a la plaça de Sants. Un cop allà, una minoria de joves encaputxats van recórrer novament a la violència.

Els aldarulls van començar a les onze de la nit, quan un jove va cremar un contenidor al carrer de Sants, a l'altura d'Alcolea, i es va escalfar l'ambient. En aquella hora, la gran majoria dels manifestants ja havien marxat, però un grupet d'una quarantena de joves es van sumar a la violència amb una intensitat molt més elevada que les nits anteriors.

Sense control, van començar a trencar vidres de les entitats bancàries amb martells i malls, i fins i tot van calar foc a l'interior d'un banc, on finalment només es va cremar una cadira. Les marquesines de transport públic també van rebre i els manifestants van fer pintades a parets i vidrieres d'entitats financeres, amb missatges com "No negociem. Lluitem" o "Sants, Gamonal, Atenes, Rio".

Les furgonetes dels Mossos d'Esquadra els esperaven uns metres més enllà del mateix carrer de Sants. Durant vint minuts, els joves van estar llançant pedres cap als vehicles policials i, per megafonia, els Mossos els van anar advertint que intervindrien si no aturaven els actes violents. Finalment, els Mossos van actuar amb contundència. En pocs minuts ja havien detingut quatre persones al mateix carrer de Sants. La resta van córrer cap als carrerons dels voltants i la policia els va perseguir.

A dos quarts de dues de la matinada va tornar el silenci al barri.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut