La flor i el safrà de color vermellós dins del plat. (Foto: Reuters)
La flor i el safrà de color vermellós dins del plat. (Foto: Reuters)
Cervià de les Garrigues

Vint-i-cinc productors de les Garrigues recuperen el cultiu de safrà a Catalunya

Uns vint-i-cinc productors de deu pobles de Les Garrigues han recuperat el cultiu del safrà a Catalunya. Han estat tres anys fent proves i els resultats finals del projecte són molt favorables. Fins ara n'han plantat 2.000 quilos, i a l'octubre crearan la primera cooperativa de safrà de Catalunya.

RedaccióActualitzat
Uns vint-i-cinc productors de deu pobles de Les Garrigues han recuperat el cultiu del safrà a Catalunya. Han estat tres anys fent proves i els resultats finals del projecte són molt favorables. Segons els seus productors, el cultiu de safrà és rendible i de molta qualitat. Fins ara n'han plantat 2.000 quilos i a l'octubre crearan la primera cooperativa de safrà a Catalunya.

El president de la Cooperativa Camp de Cervià de les Garrigues i un dels principals impulsos del projecte, Enric Dalmau, ha explicat a Catalunya Ràdio que crearan una cooperativa de productors de safrà a escala comarcal. Dalmau ha dit també que per cultivar safrà calen mans i al territori n'hi ha moltes i molt capacitades per fer-ho.

Un quilo de safrà es paga a l'engròs a un preu aproximat de 3.000 euros. Tot i això, es necessiten 150 flors per obtenir-ne un gram. A l'Edat Mitjana, Catalunya era la principal productora de safrà de la península.

Els productors han creat la marca Safrà de les Garrigues i confien que aquest nou cultiu, que s'adapta molt bé al secà, generi llocs de treball a la comarca.
Anar al contingut