Imatge d'arxiu de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (Foto: ACN)
Imatge d'arxiu de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (Foto: ACN)
Barcelona

Vila d'Abadal reconeix que la seva activitat parlamentària ha estat nul·la

L'alcalde de Vic i dirigent del corrent crític d'Unió s'excusa dient que el seu grup no li ha fet cap més encàrrec que fer una pregunta parlamentària en dos anys, i que hi ha més parlamentaris que tampoc no han fet res més que això, perquè "tampoc hi ha massa marge al Parlament".

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Vic i dirigent del corrent crític d'Unió, Josep Maria Vila d'Abadal, ha reconegut, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que la seva activitat parlamentària ha estat nul·la. Aquest és precisament l'argument del partit per col·locar-lo al lloc 42 a la llista per a les eleccions del 25-N, una posició en la qual ell s'ha mostrat en desacord

"És cert, és cert, no he fet accions dins del Parlament, he estat a dins del grup i prou", ha repost Vila d'Abadal preguntat sobre la seva activitat parlamentària durant aquesta legislatura.

Vila d'Abadal s'ha excusat dient que el seu grup no li ha fet cap més encàrrec que fer una pregunta parlamentària en dos anys. Concretament, ha explicat que li van oferir de fer una pregunta al conseller de Territori però que va declinar fer-la perquè "no vaig tenir temps de preparar-la".  I ha afegit que "hi ha altres membres que també han fet només aquesta acció" -la de formular una pregunta- i res més durant aquesta legislatura. Segons Vila d'Abadal, això s'explica perquè "tampoc hi ha massa marge al Parlament de Catalunya".

Vila d'Abadal, que ja ha renunciat a anar a la llista d'Unió, després de mostrar la seva sorpresa per fet d'haver quedat pràcticament fora de les llistes, ha descartat crear-ne una d'alternativa perquè no confia poder aconseguir els suports necessaris.

Després de parlar de "veto", l'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per la Independència ha explicat que no entén que hagi quedat relegat en l'actual context polític, a les portes d'unes eleccions amb un marcat accent sobiranista. Vila d'Abadal ha assegurat que no es presentarà per dignitat, però que no abandonarà Unió, perquè el partit està per sobre de personalismes, com el de Josep Antoni Duran i Lleida.

Tot plegat després que aquest cap de setmana Unió Democràtica afirmés que Vila d'Abadal no estava més amunt a les llistes electorals per la seva nul·la activitat parlamentària i perquè menysprea l'activitat al Parlament i de partit.
Anar al contingut