El director, guionista i productor barceloní Ventura Pons.
El director, guionista i productor barceloní Ventura Pons.
Barcelona

Ventura Pons rebrà el Premi Gaudí d'Honor 2015 per una vida dedicada al cinema

L'Acadèmia de Cinema Català li vol reconèixer una vida dedicada al cinema i el considera el director català més prolífic ja que compta amb 25 pel·lícules al seu currículum

Actualitzat

El director, guionista i productor barceloní Ventura Pons rebrà el Premi Gaudí d'Honor 2015. L'Acadèmia de Cinema Català li vol reconèixer una vida dedicada al cinema des de tots els àmbits. La junta directiva, a més, el considera el director català més prolífic ja que compta amb vint-i-cinc pel·lícules al seu currículum.

El reconeixement arriba en un any important per al director de "Carícies", "El perquè de tot plegat", "Anita no perd el tren" o "Amic/Amat". I és que fa uns mesos Pons va reobrir els antics Cinemes Texas, al barri barceloní de Gràcia, on ha apostat per una cartellera de reestrena, subtitulada en català i a preus assequibles.

Després de fer-se públic que rebrà el Gaudí, Pons ha admès: "Està molt bé que a casa et reconeguin la feina. Fa molts anys que estic en aquesta professió".

Ventura Pons, de 69 anys, ha rebut al llarg de gairebé cinquanta anys de carrera la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts de l'Acadèmia de Cinema espanyol, la Creu de Sant Jordi i el Premi Nacional de la Generalitat, entre altres distincions.

El lliurament del guardó es farà l'1 de febrer, a la gala de la setena edició dels Premis Gaudí. Ventura Pons, que actualment treballa amb dues noves pel·lícules i té 3 guions al calaix, agafarà el relleu de l'actriu Julieta Serrano, guardonada l'any passat.

Anar al contingut