Urdangarin entrant a l'Audiència de Palma per declarar en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Urdangarin entrant a l'Audiència de Palma per declarar en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Palma

Urdangarin recorre les condicions imposades pel jutge Castro per a la venda del "palauet" de Pedralbes

Vol rebaixar la quantitat que el jutge vol que destinin a pagar part de les fiances que pesen sobre ell i la infanta

RedaccióActualitzat

Iñaki Urdangarin ha presentat recurs contra les condicions que li va imposar dijous passat el jutge del "cas Nóos", José Castro, per vendre's per 6,95 milions d'euros el xalet que posseeix amb la seva dona, la infanta Cristina, al barri barceloní de Pedralbes.

El jutge instructor va autoritzar Urdangarin i la infanta a vendre's el "palauet" de Pedralbes a canvi que es comprometessin formalment a destinar 2,3 milions d'euros del total que els reportarà l'operació a pagar part de les fiances que pesen sobre ells com a acusats en el "cas Nóos". La quantitat fixada per Castro supera en gairebé 700.000 euros la que proposaven aportar a les seves fiances els ducs de Palma, una condició que Urdangarin ha demanat que es revoqui a través d'un recurs de reforma.

En la mateixa resolució, el magistrat eleva a l'Audiència de Palma el recurs de Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro, contra la decisió de limitar a 98.360 euros el desbloqueig dels fons ingressats en el compte bancari que tenen a Luxemburg.

Paral·lelament, l'endemà de saber-se que el jutge Castro ha demanat ajornar la seva jubilació per poder deixar tancats els casos que té oberts, ell mateix n'ha explicat els motius:

"Ho he demanat per dos motius: per no trencar el fil conductor de la instrucció i perquè no voldria deixar com a record o com a herència als meus companys, que ja estan prou sobrecarregats de feina, aquesta causa, però no perquè no la poguessin fer tan o més bé que jo."

Anar al contingut