Barcelona

Uns 10.000 alumnes catalans canviaran el llibre de text pel digital el curs que ve

El curs que ve uns 10.000 alumnes catalans substituiran els llibres de text per contingut digital. Es tracta d'un pla pilot que posa en marxa el Departament d'Educació perquè un centenar d'instituts incorporin les tecnologies digitals. Ho ha anunciat el conseller Ernest Maragall, que ha dit que el canvi serà progressiu.

Actualitzat
Els instituts catalans que vulguin apuntar-se a la prova pilot s'hauran de comprometre a impartir com a mínim el 60% de les assignatures amb materials digitals, a través d'ordinadors portàtils per a cada alumne i de pissarres interactives. També hauran de "disposar" de la infraestructura necessària i comprometre's a destinar una part del pressupost que reben de la Generalitat per adquirir l'equipament necessari.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha explicat que aquest pla és "el principi d'un procés de canvi que s'estendrà progressivament a tot el sistema educatiu". Serà a partir del curs 2010-2011, quan s'hagi acabat aquesta prova pilot. I ha afegit que aquesta adaptació a les noves tecnologies es farà amb "tota normalitat".

Maragall també ha destacat que el procés es porta a terme amb "la producció i innovació de la nostra pròpia indústria editorial", una indústria que ha de liderar, ha dit, aquest procés de canvi.

Les escoles catalanes podran triar dues velocitats per portar a terme el canvi. La primera opció és apostar d'entrada per tots els continguts digitals i, la segona, consistirà a fer coexistir durant un any totes dues opcions.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut