Calella de Palafrugell

Unes 40.000 persones assisteixen a la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell

La tradicional Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell ha aplegat unes 40.000 persones. Aquest esdeveniment històric del Baix Empordà se celebra ininterrompudament des de l'any 1967. El recital ha començat a dos quarts d'onze i hi han actuat els grups locals Port Bo, L'Arjau i La Taverna, de Sant Feliu de Guíxols; el Trio Arrels, de Menorca, i Lucrecia. La cantant cubana ha interpretat cançons de la seva terra i alguna havanera catalana.

Actualitzat
El moment més apoteòsic de la nit ha estat un cop més la recta final de la cantada, quan els quatre grups d'havaneres i Lucrecia, acompanyats de tot el públic, han onejat mocadors blancs mentre cantaven "El meu avi" i "La bella Lola". Han estat més de dues hores de concert on s'han pogut escoltar una vintena de cançons en català i castellà. Una de les principals novetats d'aquest any ha estat l'ampliació del repertori a altres estils al voltant de l'havanera, com són els valsets, el cant de taverna o les balades. Cada grup ha tocat una peça que no és estrictament una havanera.

Enguany s'han perdut prop de 400 seients a la plaça del Port Bo, perquè s'han reduït les graderies que es van estrenar a l'edició de l'any passat. L'alternativa a aquest emplaçament han estat les pantalles gegants i els altaveus que s'han instal·lat a les platges del costat i a la plaça Nova de Palafrugell.
Anar al contingut