Tarragona

Una trentena de detinguts en una macrooperació contra el blanqueig de capitals a Tarragona

La xarxa comprava cotxes nous de gamma alta, els venia a societats fantasma i després els revenia com si fossin de segona mà per estalviar-se impostos.

Actualitzat

Macrooperació policial contra el blanqueig de capitals a Tarragona i a altres ciutats, com ara Màlaga i Alacant. Una trentena de persones han estat detingudes. Han dut a terme conjuntament l'operació la policia francesa, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil.

S'han fet una vintena de registres en domicilis, oficines i despatxos de poblacions com el Vendrell, Cambrils, el Perelló, Roda de Berà, Torredembarra, Creixell i Tarragona, on s'ha escorcollat un despatx d'economistes. Algun dels escorcolls s'ha allargat més de sis hores. També s'han efectuat registres a Barcelona, Perpinyà, Màlaga i Almeria.

Als detinguts se'ls atribueixen delictes contra la hisenda pública -de França- i de blanqueig de capital, principalment. També se'ls investiga per tràfic de drogues i prostitució.

La xarxa internacional comprava cotxes nous de gamma alta a Alemanya a través de societats fantasmes situades a Espanya, Romania, Bulgària i Eslovènia. Després venien els cotxes nous a Itàlia i França com si fossin de segona mà i s'estalviaven molts impostos. El frau pot superar els vint milions d'euros i, fins i tot, algunes fonts eleven la quantitat fins als vuitanta milions.

Tot va començar ara fa dos anys a França, quan a Perpinyà es va començar a investigar una estafa a hisenda. Estirant el fil, els investigadors van descobrir que el gruix de l'organització estava instal·lat a Tarragona.

El cas està sota secret de sumari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut