Madrid

Una paleògrafa madrilenya podria haver descobert l'autoria del clàssic llibre "El lazarillo de Tormes"

El misteri de l'autoria d'"El lazarillo de Tormes" podria haver-se resolt. Segons una paleògrafa madrilenya, Mercedes Agulló, Diego Hurtado de Mendoza podria ser l'escriptor del clàssic de la literatura espanyola, considerat anònim durant més de 5 segles. Agulló assegura que gràcies a una investigació ha aconseguit desvelar aquest misteri. La paleògrafa explica els detalls d'aquest estudi en el seu llibre, "A vueltas con el autor del Lazarillo", que es publicarà d'aquí a uns dies.

Actualitzat
La paleògrafa defensa aquesta tesi gràcies a uns papers que s'han trobat en el testament del cronista López de Velasco, i que podrien demostrar que la famosa novel·la de la picaresca espanyola, va ser escrita per Diego Hurtado de Mendoza, a qui Agulló descriu com un "personatge fascinant del segle XVI".

Agulló, a més, assegura que va trobar un document d'Hurtado, poeta i diplomàtic, en el qual es podia llegir: "correccions fetes per a la impressió de Lazarillo" i que això va ser el punt de partida de la seva investigació.

No és la primera vegada, però, que algú assegura haver descobert l'autoria d'"El lazarillo de Tormes". L'any 2003 la filòloga catalana de la Universitat de Barcelona, Rosa Navarro, va afirmar que l'escriptor del clàssic de la literatura espanyola era el cortesà humanista Alfonso de Valdés.

Anar al contingut