València

Una família reclama a Wert 17.000 euros per compensar les despeses d'escolaritzar la filla en valencià

La demanda, presentada amb l'assessorament de l'entitat Escola Valenciana, es basa en la previsió de la "llei Wert", segons la qual l'administració ha de sufragar les despeses dels alumnes que no puguin trobar una plaça en la llengua que desitgen en una escola pública. Es tracta d'un punt de la "llei Wert" pensat especialment per a Catalunya, on ha aixecat molta controvèrsia, però que ara se li pot girar en contra al ministre.

RedaccióActualitzat

Una família valenciana ha decidit reclamar al Ministeri d'Educació espanyol 17.000 euros de compensació per les despeses d'escolarització d'una filla en una escola fora del seu poble "per garantir el seu dret de rebre ensenyament en valencià". La demanda, presentada amb l'assessorament de l'entitat Escola Valenciana, es basa en la previsió de la "llei Wert", segons la qual l'administració ha de sufragar les despeses dels alumnes que no puguin trobar una plaça en la llengua que desitgen en una escola pública. Es tracta d'un punt de la "llei Wert" pensat especialment per a Catalunya, on ha aixecat molta controvèrsia, però que ara se li pot girar en contra al ministre.

La quantitat de 17.000 euros respon "a la despesa de pagament del centre concertat, el transport i el menjador" durant els quatre cursos que la filla d'aquesta família de Xirivella ha estat escolaritzada en un centre de Picassent, perquè al seu poble cap escola pública ofereix l'ensenyament en valencià. Des d'Escola Valenciana asseguren que, amb la petició, esperen que "se'ls tracti com a les famílies que sol·liciten l'ensenyament en castellà en altres autonomies amb llengua pròpia, segons el que estipula la LOMCE".

Aquesta mateixa
família va recórrer, juntament amb una desena més, contra la decisió de la Conselleria d'Educació valenciana de no autoritzar, el 2010, la implantació del Programa d'Ensenyament en Valencià a Xirivella. El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià va estimar el recurs i ara Escola Valenciana denuncia l'incompliment de la resolució judicial, ja que, si bé s'ha implementat una línia en valencià a l'educació infantil, no ha estat així, encara, a primer de Primària, el curs que fa actualment la nena.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut