Les Franqueses del Vallès

Una família denuncia que té tres persones vivint amb ells a casa i que no els en poden fer fora

Asseguren que pateixen un calvari perquè creuen que la justícia s'ha posat a favor dels ocupants

RedaccióActualitzat

Una família de les Franqueses del Vallès denuncia que tenen tres persones vivint amb ells a casa i que no els en poden fer fora. Els intrusos no són ni familiars, ni llogaters. Un malson que va començar amb una bona obra. Van acollir l'amiga d'una coneguda uns dies, mentre buscava allotjament i feina. I al final, no només no ha marxat, sinó que els caps de setmana hi porta el fill i el nòvio. I el jutge diu que no els poden fer fora perquè, després de 48 hores, ja tenen uns drets adquirits.

El propietari de l'habitatge, Francesc Ferrer, assegura que pateix un calvari i assegura que la justícia s'ha posat a favor dels ocupants.

"Fa dos mesos que vivim amb una senyora a casa nostra que viu amb una ocupació il·legal clarament, però les lleis la defensen i diuen que no la podem fer fora ni impedir l'entrada, que no podem fer que gasti la nostra llum o la nostra aigua encara que la paguem nosaltres.  És un desemparament legal total. Fins a sis advocats m'han dit que no podem fer res, només una demanda per desnonament que arribaria en sis mesos, un any".

La família, que ni tan sols s'atreveix a entrar a l'habitació de l'okupa perquè no els denunciïn, han explicat que la dona va arribar a l'agost i un mes després li van demanar que marxés per la mala convivència. Aleshores, la dona va anar als Mossos d'Esquadra i els va posar una denúncia per coacció i han arribat anar a judici, però la situació continua igual.

Francesc Ferrer ha explicat que, a més de no poder fer fora l'okupa ni impedir-li l'entrada a la casa, tampoc poden marxar del pis perquè continuarien sent responsables i "ens demandarien a nosaltres a banda de perdre la fiança" del pis del qual en són llogaters. L'home també ha explicat que l'okupa ha arribat anar a les seves feines, als propietaris del pis on viuen i als mossos i alerta:

"Vivim a casa nostra completament condicionats i amb por".

Ferrer està preocupat especialment per la salut de la seva dona que, arran de la situació que viuen, no vol estar a casa atacs ansietat, se li disparat el sucre i fins i tot ha parlat de suïcidar-se.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut