Santiago de Xile

Un vídeo mostra els miners atrapats a Xile prims però animats

La televisió xilena ha difós un nou vídeo dels miners atrapats a Xile, on se'ls pot veure amb barbes llargues, força prims i cansats, però amb ànims. Les imatges són l'última prova de vida dels 33 obrers tancats a l'interior del jaciment de San José des de fa 21 dies. A l'espera que es resolgui el rescat, una trentena de famílies han demandat els propietaris de la mina i l'estat xilè. La justícia ha ordenat la retenció de 1,7 milions de dòlars a l'empresa minera.

Actualitzat
En el vídeo, que s'ha pogut veure amb nitidesa a la televisió xilena, es poden veure una quinzena dels 33 miners que estan atrapats a uns 700 metres sota terra. A la gravació, un dels miners fa de conductor i ha explicat que "hi ha un excel·lent equip de feina i de professionals, una de les coses que ens ha enfortit".

La gravació ha estat feta per un dels obrers atrapats, dura uns 45 minuts i s'ha projectat en una pantalla gran a prop de l'antiga entrada de la mina San José. Els miners desconeixen que el rescat, ja iniciat, pot ser molt llarg i pot durar un mínim de cent dies.

Mentrestant, la justícia xilena ha ordenat retenir 1,7 milions de dòlars a l'empresa minera San Esteban, propietària del jaciment. D'aquesta manera s'accedeix a la mesura preventiva presentada per l'advocat que representa 26 famílies afectades per l'accident. La mesura regeix a l'espera que es presentin les demandes judicials individuals.

També s'ha presentat una querella en contra dels propietaris de la mina i els responsables de Sernageomin, l'empresa estatal Servei Nacional de Geologia i Mineria. Segons fonts judicials, és possible que el Ministeri Públic sol·liciti processar-los.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut