Imatge del jove asiàtic que ha demanat asil polític i la màscara d'ancià.
El jove asiàtic que va aterrar a Vancouver, va embarcar a Hong Kong vestit d'ancià amb una màscara.
Vancouver

Un passatger embarca en un vol de Hong Kong al Canadà amb una identitat i aterra amb una altra

Les autoritats canadenques estan investigant un incident que ha provocat un nou debat sobre la seguretat als controls a l'hora d'accedir als avions. El 29 d'octubre un home va embarcar un avió de Hong Kong a Vancouver "disfressat" com un ancià, però durant el vol va anar al lavabo i va sortir-ne com un jove asiàtic de vint-i-pocs anys. En aterrar, el jove va demanar asil polític a les autoritats canadenques que l'esperaven a la duana. El jove resta detingut fins que s'aclareixin els fets, quina és la seva situació i si se li pot concedir l'asil que reclama.

Actualitzat
Un portaveu d'Air Canada ha assegurat que es fan múltiples controls d'identitat i va reconèixer que aquest és un cas "increïble" de suplantament d'identitat. Els membres de seguretat a l'aeroport d'origen van confirmar que sí que recordaven el senyor gran, i malgrat que presentava mans joves, els seus moviments eren els d'una persona de la seva edat.

A l'arribada, el jove passatger va dir que només portava una bossa d'equipatge, però la tripulació del vol va confirmar que hi havia dues bosses més que sembla que també serien del noi. En una de les bosses és on es va trobar una màscara de silicona que li hauria cobert el cap, el coll i el cos. També hi duia una boina, una rebeca de color marró i unes ulleres. Al final el jove va reconèixer que era el vestuari que va fer servir per embarcar a Hong Kong.

Per motius de seguretat no s'han revelat més dades sobre el jove i com va poder passar els controls sense ser detectat. Només s'ha confirmat que va intercanviar la targeta d'embarcament amb un altre passatger. Tampoc n'han transcendit dades sobre aquesta altra persona presumptament implicada, però podria ser un ciutadà nord-americà, nascut l'any 1955, i que li hauria proveït d'una targeta de client Aeroplan, que contindria dades de la targeta de crèdit i punts de vol, fet que hauria permès no haver d'ensenyar cap altre document identificatiu.

El debat per l'error en la seguretat continua, ja que és evident que la màscara utilitzada és d'una persona molt més gran de 55 anys.
Anar al contingut