Tarragona

Un menor acaba amb un trau al cap per un cop de porra d'un agent dels Mossos a Tarragona

Un menor ha resultat ferit aquest dimecres a Tarragona en una càrrega policial dels Mossos durant la jornada de vaga general. El jove ha rebut un cop de porra per part d'un dels agents antiavalots que mirava de dispersar alguns manifestants. Els Mossos han lamentat els fets i han obert un expedient.

Actualitzat
Un menor ha resultat ferit aquest matí a Tarragona en una càrrega policial dels Mossos durant la jornada de vaga general. Els fets han passat a la confluència de la rambla President Lluís Companys i l'avinguda de la República Argentina.

El jove hauria rebut un cop de porra per part d'un dels agents antiavalots. Els mossos han perseguit els manifestants i, el noi, que es trobava a la zona on hi ha hagut la càrrega, ha caigut a terra. Un grup de tres adults, probablement els seus familiars, han protegit el noi mentre un altre agent ha propinat dos cops de porra més a l'esquena del menor.

En unes imatges enregistrades per l'Agència Catalana de Notícies es pot veure la seqüència dels fets, on es veu clarament que el menor, ajupit queixant-se de la ferida al cap, rep cops a la part inferior de l'esquena per part d'un agent.

El nen, que té 13 anys i ha necessitat cinc punts de sutura, ha tornat a casa a la tarda. Les cures les hi han practicat a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, on l'han dut els seus familiars després de demanar una ambulància que no ha arribat amb prou celeritat. Els familiars del noi es plantegen ara presentar una denúncia contra els Mossos d'Esquadra.

Col·lectius de l'esquerra independentista i el sindicat CGT han explicat la seva versió de l'agressió al menor i han acusat els mosso d'actuar violentament i de forma premeditada en la càrrega, que havia començat a les portes d'El Corte Inglés de Tarragona, on unes 200 persones volien impedir que aquests grans magatzems obrissin portes.

Una de les portaveus, Joana Badia, explica la seva versió dels fets: "Hi havia ganes de carregar i en un moment donat han començat a carregar, i la primera persona que han trobat allà al mig ha sigut aquest noi. I realment crec que ni tan sols ells eren conscients que qui havien agafat era potser la persona més equivocada que podien agafar".

Aquests no són els únics incidents que hi ha hagut aquest dimecres a Tarragona i en altres ciutats. Els detinguts i els ferits a tot l'estat espanyol es compten a desenes.

Els Mossos lamenten els fets i obren un expedient

La Direcció General de Policia ha emès un comunicat al vespre en què lamenta els fets ocorreguts i anuncia l'obertura d'un expedient informatiu per aclarir el que ha passat.

Segons el comunicat, a Tarragona hi ha hagut alguns membres de piquets que han adoptat actituds violentes tirant contenidors i altres materials contundents i de vidre en contra de les portes dels grans magatzems. Per això, el desplegament dels Mossos d'Esquadra ha decidit carregar, per dissoldre "i evitar agressions contra els vianants i el local".

Durant aquesta persecució, diu el comunicat, un agent ha carregat amb la porra contra un dels protagonistes de les accions violentes. L'impacte ha estat amb la motxilla del manifestant i ha provocat així que la porra rebotés i colpegés el cap del menor que era darrera i "fora de la visió de l'agent".

Pel que fa als cops que li ha propinat un segon agent dels antiavalots, el comunicat explica que l'agent ha propiciat un cop de porra a les natges del noi, que estava en un grup agenollat al terra, "desconeixent, el mosso, els fets succeïts".

La policia autonòmica deixa clar que l'agent en cap moment ha colpejat intencionadament ni premeditadament el menor que es trobava entre el grup de piquets.

El PSC demana explicacions del conseller

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha celebrat que els Mossos d'Esquadra hagin obert una investigació, però ha lamentat que "no s'hagi sentit la veu del conseller Puig en un incident que concerneix la seves responsabilitats". "Un operatiu policial d'aquestes característiques ha de ser explicat pel seu màxim responsable polític, i aquest és el conseller d'Interior", ha conclòs.

ICV vol dimissions

La càrrega també s'ha comentat entre els partits i la candidata d'Iniciativa per Catalunya a Tarragona, Hortènsia Grau, ha demanat, a través d'un comunicat, la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig. Grau ho ha justificat així: "La repressió que exerceix contra els dèbils i la condescendència amb els poderosos l'incapacita per estar en un lloc de direcció en aquest país", i ha afegit que "representa tot allò que no volem per a la Catalunya del futur".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut