Nova York

Un mag suporta una descàrrega d'un milió de volts només amb una cota de malla per homenatjar Tesla

El mag David Blaine s'ha connectat a una bobina Tesla que li descarrega un milió de volts constantment. Té el repte de passar 72 hores enmig d'una tempesta elèctrica perfecta.

Felip GordilloActualitzat
Què ens queda si ja ens han enterrat vius, congelat i penjat persones d'una gàbia sobre el Tàmesi? Arriscar-nos a morir electrocutats. Aquest és el nou repte del mag David Blaine. L'il·lusionista s'ha connectat a una bobina Tesla que li descarrega milers de volts constantment. Té la intenció de passar 72 hores enmig d'una tempesta elèctrica perfecta.

El rellotge va començar a córrer divendres i no s'aturarà fins diumenge. Durant tot aquest temps, Blaine no pot menjar, ni seure, ni tan sols moure's. Ha d'estar dret i en contacte constant amb l'electricitat. Asseguren que poden arribar a ser un milió de volts, que el podrien matar en qüestió de segons.

A més de mortal, l'actuació de Blaine és espectacular. Durant l'espectalce, que es pot seguir en directe a YouTube, el mag dispara rajos d'electricitat, combinats amb un espectacle de so. A més, és interactiu, ja que desenes d'espectadors d'arreu del món poden decidir quan i com arriben les descàrregues al mag.

Com sobreviu?

Una persona no pot sobreviure a una descàrrega superior a 300 volts. Com s'ho fa David Blaine? Amb una cota de malla d'acer inoxidable, una protecció que pot semblar poca cosa, però que funciona com una gàbia de Faraday, que evita que l'electricitat arribi al seu cos. De fet, tot el xou és un homenatge a científics com Nikola Tesla i Michael Faraday.

Els volts, però, no són l'únic enemic del mag. L'aire que respira està carregat de productes tòxics com l'ozó o l'òxid nitrós generats per les descàrregues i l'acer. L'il·lusionista està protegit amb un sistema de ventilació. També porta taps a les orelles per evitar el soroll i un sistema per protegir els ulls de la radiació ultraviolada.

El repte dels reptes

Blaine és un dels il·lusionistes més espectaculars del panorama actual. En la seva carrera, des del 1999, ha estat enterrat viu una setmana en un taüt de vidre, s'ha passat dos dies i mig dins d'una estructura de gel i ha estat penjat durant 44 dies en una gàbia per sobre del Tàmesis, entre altres.

Anar al contingut