Un jutge ordena tancar el lloc web del referèndum

La Guàrdia Civil s'ha personat a la seu de l'empresa CDMon, a Malgrat de Mar, per entregar una ordre de tancament. Puigdemont ja ha anunciat una nova adreça: ref1oct.cat

Actualitzat

Un jutge ha ordenat el tancament de la pàgina web oficial del referèndum de l'1 d'octubre. El lloc referendum.cat està inoperatiu des d'aquest dimecres a la tarda.

La Guàrdia Civil s'ha personat a la seu de l'empresa CDMon, a Malgrat de Mar, per entregar una ordre de tancament. Fonts de l'ANC de Malgrat han assegurat a Catalunya Ràdio que agents de paisà han acudit al voltant de les cinc de la tarda a la seu de la companyia.

Puigdemont anuncia una nova adreça

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat poc després del tancament una nova adreça del lloc web del referèndum: ref1oct.cat.

 

 

La informació de la web també es pot consultar a http://alerta.cat/www.referendum.cat, després que l'organització Alerta Solidària l'hagi replicat.

 

 

 

El conseller de Presidència, Jordi Turull, creu que aquest fet no aturarà res, que obstacles com aquest els aniran superant i que el que genera és un tsunami democràtic encara més gran:

Tots els obstacles que ens anem trobant els anirem superant, i si es pensen que aquest tsunami democràtic l'aturaran amb actituds predemocràtiques en nom de la Constitució, s'equivoquen. Crec que si molts tenien pensat no anar a votar l'1-O, quan la gent vegi el que està passant, per una qüestió de dignitat dels valors i drets democràtics, segurament hi aniran. Crec que la dinàmica de l'Estat està ajudant que aquest tsunami democràtic sigui encara més gran.

Ara la web s'allotja en un servidor a l'estranger i incògnita està a veure quina serà la reacció del jutge i si demanarà una ordre de tancament internacional.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut