Vista de l'incendi a Collserola (@bomberscat)
Vista de l'incendi a Collserola (@bomberscat)
Esplugues de Llobregat

Un incendi crema una zona de vegetació a Collserola

Les primeres investigacions apunten que el foc hauria començat en una torre elèctrica de mitjana tensió

RedaccióActualitzat

Els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona han treballat aquest dilluns en l'extinció d'un incendi forestal a Esplugues de Llobregat, que s'ha declarat poc abans de dos quarts de quatre de la tarda. Posteriorment, les flames han començat a avançar cap a la zona de Sant Pere Màrtir. Els bombers ho han donat per controlat passades les set de la tarda.

S'estima que el perímetre de la zona cremada és d'unes 10 hectàrees. L'origen del foc s'està investigant, però Joan Rius, cap d'àrea bàsica dels Agents Rurals del Barcelonès, ha dit que podria haver començat en una torreta elèctrica.

"Tot apunta que ha sigut una torre d'una línia de mitjana tensió. Seria un pont de la torre que fa d'aïllador que potser ha petat i ha provocat espurnes que s'han pogut encendre en caure a terra. En aquell moment bufava força vent de l'oest."

 

 

S'hi han enviat 20 vehicles terrestres i 8 mitjans aeris per apagar el foc i s'han activat les Agrupacions de Defensa Forestal del Baix Llobregat. També hi han participat el SEM i la Guàrdia Urbana d'Esplugues de Llobregat. Els Mossos han informat que s'ha hagut de desallotjar un club de tenis.

 

 

 

 

 

Emergències ha demanat als ciutadans que no s'hi acostessin i que, si el fum provocava molèsties, tanquessin portes i finestres.

 

El foc que ha cremat a Collserola ha provocat una espectacular fumera visible des de diferents punts.

 

 

Anar al contingut