Hoquei patins

Un gol d'or de l'Argentina deixa Catalunya de nou sense la Copa Amèrica (4-3)

Per segona vegada consecutiva, l'Argentina ha deixat Catalunya sense la Copa Amèrica. La selecció "albiceleste" ha revalidat el títol aconseguit a Arrecife en imposar-se al combinat quadribarrat per 4-3. Un gol d'or de Pablo Martín en la segona part de la pròrroga ha donat el triomf i el títol a l'Argentina. La decepció entre els catalans ha estat màxima, ja que han tingut el torneig a tocar però l'han deixat escapar a pocs segons per al final del temps reglamentari, quan l'empat dels sud-americans ha forçat el temps extra de fatal desenllaç.

En pràcticament l'única bona ocasió de tota la primera part, Catalunya s'ha avançat en el marcador. Roger Rocasalbas ha aprofitat de manera magnífica una assistència a l'interior de l'àrea per avançar la quadribarrada quan tot just es complia el minut quatre de joc. Malgrat l'1-0, els de Jordi Camps han cedit a la pressió dels sud-americans i han permès que els "albicelestes", molt més agressius, es fessin els amos del partit.

Lucas Ordóñez, a deu minuts per al final, ha fet l'empat i només tres minuts després Gonzalo Gómez ha marcat el segon dels argentins en culminar una gran jugada individual. A la represa, Catalunya ho ha intentat però ha pecat dels mateixos errors que en el primer temps. L'equip de Jordi Camps ha desplegat poc joc ofensiu i ha viscut sempre més pendent dels rampells individuals dels blanc-i-blaus.

Afortunadament, però, la selecció ha pogut empatar al minut onze de la segona gràcies a un gol de David Cáceres que ha arribat quan poc perill estava portant a la porteria sud-americana. I quan els argentins encara no havien paït l'empat, Catalunya ha desplegat els seus millors minuts i Romà Bancells ha tornat a avançar els de Jordi Camps en aprofitar una badada greu de la defensa argentina.

Semblava que Catalunya tenia la final i el títol al sac, però a falta de deu segons Pablo Martín ha aconseguit l'empat "in extremis" en una jugada impossible. Amb l'empat a tres s'ha arribat a la pròrroga i en el temps extra la sort s'ha aliat amb els argentins. En els segons cinc minuts, Pablo Martín ha marcat el gol d'or d'un fort llançament llunyà que ha sorprès Llaverola. Catalunya, doncs, haurà d'esperar al 2010 per aixecar un títol que se li resisteix.