Londres

Un estudi demostra que el coure desactiva el virus de la grip nova

Un estudi elaborat per la Universitat de Southampton, al Regne Unit, ha demostrat que el virus de la grip nova es desactiva quan entra en contacte amb superfícies de coure. Per això recomana recobrir amb aquest metall totes les baranes, poms i portes exposades al contacte en zones públiques per evitar l'expansió del virus. Els resultats de la investigació mostren que després d'un període d'incubació de 24 hores en acer inoxidable, 500.000 partícules del virus continuaven sent infeccioses, mentre que en només una hora d'incubació en una superfície de coure el 75% dels virus s'havia eradicat. Després de sis hores, només 500 partícules continuaven actives.

Actualitzat
El director de la Unitat de Salut Ambiental de la universitat britànica, Bill Keevil, ha explicat que "amb la persistent amenaça de contagi dels virus de la grip nova, hi ha una necessitat real i urgent de posar en marxa totes les mesures apropiades i efectives amb una eficàcia antimicrobiana demostrada".

"Els estudis -ha assegurat Keevil- estan provant reiteradament que l'ús de superfícies de coure en espais públics com hospitals i àrees de tractament d'aliments pot restringir i reduir de manera significativa la propagació de malalties."
Anar al contingut