Londres

Un equip d'investigació aconsegueix una velocitat rècord a internet utilitzant la fibra òptica convencional

Un equip d'investigació de les companyies Alcatel-Lucent i BT aconsegueixen una rapidesa de connexió d'1,4 Tbps amb 410 quilòmetres de cable de fibra òptica ja existent.

RedaccióActualitzat

Els més impacients davant de l'ordinador estan d'enhorabona. Investigadors del Regne Unit han aconseguit una velocitat rècord de connexió a internet, exactament d'1,4 Tbps, utilitzant fibra òptica convencional. A aquesta velocitat es podrien descarregar unes 44 pel·lícules en alta definició en només un segon o la versió anglesa de la Wikipedia en 0,006 segons.

La gesta s'ha aconseguit gràcies a un nou protocol, anomenat Flexgrid, que permet superposar diversos canals de transmissió en una mateixa connexió. Partint d'aquesta base, han creat el Super Chanel Alien, format per set connexions de 200 Gbps que aconsegueixen incrementar la seva eficiència en un 42,5%.

El més nou de l'experiment és que s'ha fet utilitzant 410 quilòmetres de cable de fibra òptica ja existent entre la BT Tower de Londres i un campus d'investigació d'aquesta mateixa empresa de telecomunicacions a Suffolk. Intents anteriors d'incrementar la velocitat havien aconseguit fins i tot resultats millors però ho havien fet amb un nou cablejat de fibra òptica de baixa latència i multinucli, cosa que suposava un sobrecost.

Aquest experiment s'ha fet gràcies a un equip d'investigació de les companyies de telecomunicacions Alcatel-Lucent i BT.

Anar al contingut