Barcelona

Un enginyer de la NASA: "Hem de tornar a la Lluna per anar després a Mart"

Gairebé 600 milions de persones van seguir l'arribada de l'home a la Lluna, una missió que va acabar amb èxit, i que darrere seu tenia també una gran quantitat de professionals involucrats. Es calcula que, en més o menys grau, hi van estar implicades prop de 400.000 persones a tot el mon. Una d'elles és l'Andreu Ripoll, un enginyer de la Nasa que aleshores treballava a l'estació de seguiment de Fresnedillas, a uns 50 quilòmetres de Madrid. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ripoll considera que s'ha de tornar a la Lluna per preparar el camí cap a Mart.

Actualitzat
La NASA tenia la base de Fresnedillas perquè la rotació de la Terra obliga a tenir més d'un punt de control sobre la nau. En aquest complex que ja no existeix, la feina d'Andreu Ripoll era vigilar la trajectòria de la nau i els ritmes vitals dels astronautes: "Vaig tenir la sort de ser en el moment precís en el lloc adequat".

L'enginyer té clar que a la Lluna s'hi ha de tornar, entre altres raons, per preparar una futura missió tripulada a Mart, un repte que considera molt més gran. "Primer hem de tornar a la Lluna per acostumar-nos a tenir una base de referència per quan anem després a Mart", ha explicat.

El viatge a la Lluna del 1969 va ser de tres dies d'anada i tres de tornada. El de Mart, que la Nasa planteja pel 2030, suposa més de 500 dies entre anar i tornar.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut