Catalunya

Un dissabte molt insegur, de tempestes intenses

Dissabte, els ruixats i les tempestes, el centre de la inestabilitat es desplaça cap al nord-est. Les tempestes cauran amb més força en aquest sector del país. La nuvolositat serà més abundant arreu i les temperatures baixaran a molts indrets. Diumenge, no farà net.

Alberto AlcántaraActualitzat

Dissabte, el solc d'aire fred en altura s'aprofundirà sobre Catalunya, i al mateix temps s'endinsarà més. Aquest aire fred tindrà l'ajuda d'una petita depressió en superfície que estarà situada sobre el llevant peninsular. Tots dos elements portaran una nova jornada de temps insegur, canviant i un punt imprevisible, però amb xàfecs i tempestes garantides.

Les tempestes arriben al nord-oest

L'episodi de pluges encetat divendres es desplaçarà en gran mesura cap a l'est del país, però això no exclou la pluja a d'altres indrets. De fet, durant la primera part del  dia esperem una dinàmica similar a la de divendres, amb pas núvols movent-se de sud-oest a nord-est, que deixaran ruixats dispersos en el seu viatge. Son probables en qualsevol indret, tot i que en quantitats molt minses. Els xàfecs seran més abundants en el nord-est.

De cara a la segona part del dia, la precipitació s'intensificarà a tot el Pirineu i, sobretot, cap al nord-est. De nou, ruixats i tempestes seran localment forts i aniran acompanyats d'algunes calamarsades. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja. Comarques com el Maresme, la Selva, el Vallès Oriental, la Garrotxa o el Pla de l'Estany poden rebre aiguats importants, fins i tot també podrien arribar cap al Barcelonès i el Baix Llobregat. Al final del dia s'obriran grans clarianes per ponent i pel sud, però es mantindrà ennuvolat i amb algun ruixat feble i minso al nord-est.

Les temperatures mínimes baixaran a l'oest de Catalunya. Les màximes quedaran entre els 25 i els 30ºC a la major part del país.  

Al País Valencià, el risc de ruixats i tempestes es localitzarà sobre les comarques de Castelló i el nord de València. A les Balears arribaran més núvols, però no esperem pluges significatives.

I diumenge...

L'aire fred començarà a retirar-se cap al nord, i per tant hi haurà espai per una certa millora de les condicions meteorològiques. Ara bé, la inestabilitat no marxarà del tot, i quedaran alguns ruixats residuals i anàrquics.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut