Parella jove passejant pel carrer agafada de la mà.
Actituds com la de controlar la parella són preocupants perquè són el primer signe d'un possible futur maltractament físic.
Madrid

Un de cada tres joves veu acceptable controlar la parella o prohibir-li que vegi els amics o que treballi

El ministeri ha anunciat dues campanyes de sensibilització per fomentar la igualtat entre els joves i per prevenir i denunciar la violència de gènere

RedaccióActualitzat

Un de cada tres joves veu "acceptable" o "inevitable" controlar els horaris de la seva parella, impedir-li veure la seva família i amics o no permetre que treballi. En definitiva, un 33% tolera controlar la vida de la seva parella i que aquesta controli la seva. Es tracta d'una de les conclusions de l'estudi que ha presentat aquest dimarts el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) a petició del Ministeri de Sanitat.

Un dels objectius de l'estudi, que s'ha realitzat a partir de 2.500 entrevistes a persones d'entre 15 i 29 anys, és saber com veu la joventut la violència de gènere. De fet, la sociòloga coordinadora de l'estudi, Verónica De Miguel, ha explicat que el 96% de les dones i el 92% dels homes d'aquestes edats consideren "totalment inacceptable" la violència de gènere.

No obstant, no totes les manifestacions de violència de gènere provoquen el mateix rebuig. Per un 97% és "totalment inacceptable" la violència física i sexual i pel 93% ho és també la verbal, mentre que només el 66% considera inacceptable la que s'exerceix mitjançant el control.

Pel govern espanyol, actituds com la de controlar la parella són preocupants perquè són el primer signe d'un possible futur maltractament físic. El ministeri ha anunciat dues campanyes de sensibilització per fomentar la igualtat entre els joves i per prevenir i denunciar la violència de gènere.

Anar al contingut