Roma

Un Barça grandiós passa per sobre del Manchester United (2-0) i aixeca la seva tercera Champions

Onze gladiadors. Lluitadors, concentrats, ambiciosos, desacomplexats, talentosos. Amb aquests ingredients els jugadors del Barça han aconseguit a Roma la tercera Copa de Campions de la història del club. La tercera Champions i, atenció, el primer triplet del Barça. Semblava mentida, però és tan veritat com que Eto'o i Messi són els herois de Roma. Ells han marcat, però l'equip és complet del primer a l'últim i aquest 27 de maig ho han demostrat davant, ni més ni menys, que el vigent campió d'Europa, el Manchester United.

El Barça ha guanyat la tercera Copa d'Europa de la seva història. I ho ha fet de la millor manera possible: a base de bon futbol i joc ofensiu, el segell que Guardiola ha donat a aquest equip. Els blaugrana han passat per sobre del Manchester United i han guanyat per 2-0 la final disputada a Roma. Eto'o, al minut 10, i Messi, al 70, han estat els autors dels gols del Barça. El somni del triplet ja és un fet. Copa, Lliga i Champions. Una temporada per emmarcar que passarà a la història del futbol.

Guardiola ha apostat finalment per Sylvinho per cobrir el lateral esquerre. Touré i Piqué han repetit com a parella de centrals i Puyol ha ocupat la banda dreta de la defensa. L'inici del partit ha estat dominat pel Manchester United. Tal com va assegurar en la prèvia Sir Alex Ferguson, els diables vermells han sortit a l'atac, i en els primers vuit minuts Cristiano Ronaldo ha rematat fins a tres vegades amb perill.

Eto'o recupera l'olfacte

Però el domini del Manchester United s'ha tallat en sec quan Eto'o, després d'una bona jugada individual, ha superat Van der Sar amb un xut fort i amb la puntera que ha significat l'1-0. El camerunès ha recuperat l'olfacte golejador que semblava haver perdut en les últimes setmanes en el moment oportú. El gol ha donat confiança al Barça, que ha recuperat el control de la pilota i ha mostrat el seu millor joc. Xavi s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha començat a manar. Els de Guardiola han tocat a plaer i els anglesos només podien córrer rere la pilota.

El Barça balla el Manchester United

La segona part ha estat un espectacle que es recordarà molts anys. El conjunt català ha estat l'amo i senyor del partit i ha disposat d'un grapat d'ocasions claríssimes de gol. Al minut 48, Henry, que s'ha notat que no estava del tot recuperat de la seva lesió, ha fet una jugada brillant, però el seu xut s'ha estavellat al cos de Van der Sar. Quatre minuts després, Xavi ha xutat una falta al pal des de la frontal.

Messi posa la rúbrica

Ferguson ha fet entrar tota l'artilleria. Tévez i Berbatov han provat de crear perill, però el partit era blaugrana. El gol de la tranquil·litat ha arribat al minut 70. Xavi, el jugador del matx, ha fet una centrada perfecta que Messi ha rematat de cap per sobre de Van der Sar. Premi just als mèrits fets per l'equip. Fins al final del partit, impotència del Manchester United i més ocasions del Barça. El "Pep Team" ha segellat una temporada impecable amb una final guanyada a base de bon joc. Un cant al futbol que significa la tercera Copa d'Europa de la història del Barça.