Últim dia de tempestes

Els ruixats intensos tenen les hores comptades. A partir de divendres, el temps serà més tranquil i assolellat, i no es repetiran les tempestes tan intenses dels últims dies. Amb el cap de setmana arribarà la calor, sense excessos

Néstor GómezActualitzat

La inestabilitat fa un pas enrere, però encara no haurà marxat del tot. L'atmosfera encara tindrà prou aire fred per fer brotar nuvolades de tempesta que descarregaran ruixats intensos a les comarques de Girona.

Núvols i tempestes. De matinada, una línia de núvols avançarà de sud a nord. Els núvols s'estendran pel nord del país, el sol es veurà de bon matí a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre. Els primers ruixats descarregaran al migdia al Pirineu i a l'interior de Girona. Serà a la tarda quan les precipitacions s'intensificaran al nord-est del país, amb xàfecs intensos i tempestes al Ripollès, a la Garrotxa i al Pla de l'Estany. Localment, les tempestes podran arribar a la costa del Baix Empordà. A banda, al massís del Port pot caure algun ruixat només a la tarda. Quan arribi la nit, els ruixats desapareixeran.

Ascens tèrmic. Tant mínimes com màximes pujaran lleugerament. De bon matí farà fresca a tot l'interior amb mínimes per sota dels 15 ºC i a la costa oscil·laran entre 18 i 21 ºC. Les temperatures màximes pujaran una mica i els valors més alts del dia tocaran els 30 ºC, sobretot a Ponent.

I per als pròxims dies...

Els ruixats de tarda seran cada cop més locals i concentrats al Pirineu. Pel que fa a les temperatures, amb l'arribada del cap de setmana farà més calor, sobretot diumenge, però lluny de cap calorada. Si us agrada o voleu calor clarament d'estiu, caldrà esperar força dies, cap a la segona quinzena de juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut