Kíev

Ucraïna dóna un ultimàtum a Crimea perquè alliberi el comandant de l'armada retingut

El president interí ucraïnès, Oleksandr Turtxínov, avisa les forces d'autodefensa crimeanes perquè alliberin el comandant en cap de l'armada ucraïnesa a Crimea, el contraalmirall Serguei Gaiduk, o "les autoritats prendran les mesures oportunes". Ucraïna també ha anunciat la seva intenció d'abandonar la Comunitat d'Estats Independents (CEI) i d'introduir un règim de visats amb Rússia en qüestió de molt pocs dies.

RedaccióActualitzat

El president interí ucraïnès, Oleksandr Turtxínov, ha donat aquest dimecres un ultimàtum a les forces d'autodefensa crimeanes perquè alliberin el comandant en cap de l'armada ucraïnesa a Crimea, el contraalmirall Serguei Gaiduk, o "les autoritats prendran les mesures oportunes".

El president ha assenyalat que la captura de l'oficial per part de forces prorusses "no és el primer cas de segrest il·legal de civils i militars a Crimea" i ha lamentat que les autoritats regionals no hagin deixat aterrar l'avió en què viatjaven el viceprimer ministre ucraïnès, Vitali Iarema, i el ministre de Defensa, Igor Teniuj, enviats pel cap de govern Iatseniuk amb la intenció de rebaixar la tensió.

Segons la versió de la fiscalia crimeana, Gaiduk ha estat detingut "temporalment, perquè hi ha preguntes que ha de respondre". D'acord amb la versió dels fiscals, el comandant de l'armada "va transmetre a les unitats militars d'Ucraïna una ordre provinent de Kíev d'utilitzar les armes contra la població civil".

Ucraïna abandona la CEI

També aquest dimecres, Ucraïna ha anunciat la seva intenció d'abandonar la Comunitat d'Estats Independents (CEI), que agrupa la majoria de les antigues repúbliques soviètiques, i d'introduir un règim de visats amb Rússia en qüestió de molt pocs dies.

"La decisió no és només deixar la presidència de al CEI, sinó abandonar l'organització", ha explicat el secretari del Consell de Seguretat i Defensa Nacional ucraïnès, Andei Parubiy.

A més, Parubiy també ha anunciat que Ucraïna preveu mesures contundents, que encara no pensa explicar, per tal de respondre a l'agressió de Rússia i l'annexió de l'autonomia ucraïnesa de Crimea.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut