Gemma Ubasart, en la presentació de la candidatura oficialista de Podem Catalunya.
Gemma Ubasart encapçala la candidatura oficialista de Podem Catalunya.
Barcelona

Ubasart defensa el dret a decidir a l'escocesa com a candidata de Podem Catalunya

La candidatura oficialista de Podem a Catalunya presenta el seu partit com l'única força amb possibilitats reals d'accedir al govern de l'Estat que defensa el dret a decidir

RedaccióActualitzat

Amb la vista posada en les eleccions autonòmiques, Podem s'afanya a bastir la seva estructura a Catalunya. Tot apunta que Gemma Ubasart, molt pròxima a Pablo Iglesias, serà la cara de Podem a Catalunya. Ubasart ha presentat públicament la seva candidatura per a la secretaria general de la formació a Catalunya. La llista "És clar que Podem" competeix amb set candidatures més per la secretaria general en un procés de primàries que culminarà a mitjans de febrer. 

Ubasart, que és membre del comitè executiu de Podem, ha presentat el seu partit com l'única força amb possibilitats reals d'accedir al govern de l'Estat que defensa "clarament" el dret a decidir dels catalans o el d'altres nacions de l'Estat a diferència, ha dit, del PSOE, que "no reconeix el dret d'autodeterminació de cap territori". 

La candidata oficialista diu que Podem veu Catalunya com a "subjecte sobirà i polític" per decidir democràticament el seu futur. Ara bé, insisteix que si es fa un referèndum ha de ser acordat amb Madrid dins d'un procés constituent en què es pugui replantejar la reforma territorial de l'Estat donada la diversitat plurinacional i davant la "recentralització" i ha advertit que "no són practicables" "escenaris unilaterals" per celebrar un referèndum d'autodeterminació així com una declaració unilateral d'independència . En qualsevol cas, apel·la que Podem treballarà perquè es donin les majories suficients que permetin una "sortida democràtica" a la qüestió catalana.

A més de defensar el dret a decidir a l'escocesa, la líder de la candidatura oficialista de la formació a Catalunya ha descartat concórrer el 27 de setembre amb Iniciativa i assegura que té com a objectiu combatre l'austeritat i la corrupció de CiU. De fet, s'ha erigit com a alternativa social per "fer fora" CiU del govern i les seves polítiques "neoliberals", després de convertir Catalunya en un "laboratori pioner de l'austeritat".

Anar al contingut