Brussel·les

Tsipras diu que Rajoy està nerviós i que extrapola els problemes interns d'Espanya a la negociació del deute grec

El ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, afirma que amb els diners que Espanya ha deixat a Grècia s'haurien pogut apujar les prestacions d'atur i les pensions

RedaccióActualitzat

El primer ministre de Grècia, Alexis Tsipras, confia que les converses telefòniques que avui comença el seu govern amb els representants de les institucions europees i del Fons Monetari Internacional aplanin el camí cap a una solució per al deute grec. La data límit és el 28 de febrer, quan venç el rescat actual.

Un dels països més durs amb Grècia és Espanya. Durant la cimera, Rajoy ha mantingut la línia dura respecte a Grècia i ha recordat que Atenes no paga tants interessos i que el seu problema és el creixement econòmic.

Tsipras s'ha mostrat crític amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a qui acusa d'extrapolar els problemes interns d'Espanya amb la seva actitud de duresa cap a Grècia.

Per Alexis Tsipras, el nerviosisme de Rajoy durant la cimera el provoquen problemes domèstics. I diu que aquests problemes es resolen aplicant polítiques que els espanyols acceptin.

El primer ministre grec feia aquestes declaracions poc després que el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, assegurés que amb els diners que Espanya ha prestat a Grècia l'executiu de Mariano Rajoy hauria pogut apujar les prestacions d'atur un 50% i les pensions un 38%. Margallo afirma que no es pot perdonar el deute grec perquè cal defensar els interessos dels contribuents espanyols.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut